Magazin > VIP
15544 ogledov

Izrael se je odzval na zapis Gigi Hadid: "Vidimo vas"

Gigi Hadid Profimedias
Izraelski odziv na zapis Gigi Hadid mnoge presenetil.

"V ravnanju izraelske vlade s Palestinci ni nič judovskega. Obsojanje izraelske vlade ni antisemitsko in podpora Palestincem ne pomeni podpore Hamasu," je manekenka Gigi Hadid, ki ima palestinske korenine, zapisala na Instagramu in zbodla izraelsko vlado, ki se je na ta napis odzvala na svojem uradnem profilu.

"Ste prejšnji teden prespali? Ali se vam zdi le primerno, da si zatiskate oči, ko judovske dojenčke koljejo na njihovih domovih? Vaš molk je bil zelo zgovoren. Vidimo vas," so ji sporočili. Objavili so tudi spremenjeno različico njenega zapisa: "V Hamasovem pokolu Izraelcev ni nič pogumnega. Obsojanje Hamasa zaradi tega, kar je (ISIS), ni proti Palestini in podpora Izraelcem v njihovem boju proti barbarskim teroristom je prava odločitev.”

Odziv Izraela je mnoge uporabnike spleta presenetil. "Da se država po spletnih medijih prepira s slavno osebo je kar malo patetično," meni komentator po imenu Roy, Viviana pa pravi: "Nenavadno, kako zaskrbljen je Izrael zaradi Gigijinega mnenja, glede na to, da so vpleteni v vojno."

Hadid je hči palestinsko-ameriškega nepremičninarja Mohameda Hadida, ki se je rodil v Nazaretu v Izraelu, vendar je njegova družina leta 1948 med arabsko-izraelsko vojno zbežala najprej v Sirijo, nato pa v ZDA.

Tako Gigi Hadid kot tudi njena sestra Bella Hadid glasno podpirata Palestince. Ko je odjeknila novica o napadu Hamasa na Izrael 7., je Gigi Hadid na Instagramu konflikt označila za "neopravičljivo tragedijo". 

Komentarjev 1
  • urban0 14:55 18.oktober 2023.

    Škoda je le ta, ker svet ne more iztrebiti to terorističnao golazem, potem bi tudi Palestinci živeli v miru in sožitju z Izraelci...