Magazin > VIP
2934 ogledov

Joe Biden je moral Jill zaprositi kar petkrat

Jill Biden Profimedia
Kdo je Jill Biden, nova ameriška prva dama?

Jill Biden (69), soproga novoizvoljenega ameriškega predsednika Joea Bidena, ima raje, da jo naslavljajo z dr. Biden. A ne le zaradi njenih akademskih nazivov (ima namreč dva magisterija in doktorat s področja izobraževanja), temveč zato, ker meni, da gospa Biden ostaja Neilia, Joeova prva soproga, ki je skupaj z njuno hčerko Noemi v prometni nesreči  umrla leta 1972. 

Jill in Joe sta se spoznala dve leti po nesreči in Jill je kasneje povedala, da je pred tem na zmenke hodila z moškimi v kavbojkah in majicah, Joe pa je prišel v jakni in mokasinkah. Jill je takrat pomislila, da to enostavno ne bo funkcioniralo. Joe jo je tako moral za roko prositi kar petkrat, saj je želela biti Jill, zaradi njegovih dveh sinov, ki sta doživela tako veliko izgubo, v njuno zvezo 100 odstotno prepričana. Par se je poročil leta 1977, leta 1981 pa se jima je rodila hči Ashley

Jill pa ima za sabo bogato akademsko pot, ki se ji ne misli odpovedati tudi kot prva dama. Med letoma 1993 in 2008 je bila profesorica angleščine na javnem kolidžu Delaware, od leta 2009 pa je profesorica angleščine na javni univerzi Virginia, zaradi česar bo prva prva dama, ki bo še naprej opravljala svoje službo, medtem ko bo njen mož podpredsednik ZDA. Jill pa je tudi zelo družbeno orientirana in je ustanoviteljica več neprofitnih organizacij. Doktorirala je leta 2007, ko ji je bilo 55 let. 

Da je izjemno delavna, priča tudi podatek, da je kot natakarica začela delati že s 15. letom. Zakon z Joeom pa ni njen prvi, med letoma 1970 in 1975 je bila poročena z igralcem ameriškega nogometa, Billom Stevensonom

Komentarjev 3
  • anica00 05:35 10.november 2020.

    To ste pisali več kot petkrat. Torej, zasnubil jo je že najmanj šestkrat. Čeprav je to bilo že zdavnaj in so že pozabili.

  • abraham5 18:44 09.november 2020.

    katastrofa..je štirikrat pozabu

  • Mesija 11:51 09.november 2020.

    Je to pomembna svetovna novica? Itak, da jo je 5x ker je dementen in pokvarjen

Sorodne novice