Magazin > VIP
37648 ogledov

Kakšen par na naši zvezdniški sceni! Pa to je legendarno

Resnik in Rudan Arhiv organizatorja
Nekoč rivala, ki sta medije polnila z zgodbami o prepirih, danes pa drug ob drugem!

Velikana popularne glasbe bosta združila moči v koncertu, na katerem bosta premešala opusa in izvedla tudi največje hite skupin, v katerih sta pela. 'Naj bogovi slišijo', 'Laure ni več', 'Ne bom ti lagal', 'Naj vino tvoj poljub sladi', 'Ko si na tleh', 'Na božično noč', 'Zate', 'Moja generacija', 'Debela deklca', 'Na fuzbal me pust', 'Zbogom lepa slovenska vas', 'Potepuh', 'Medena', 'Stara lipa' ... so le nekateri hiti, ki bodo odmevali v Cvetličarni. 

Miran Rudan in Vili Resnik sta drug ob drugem zaznamovala skoraj pol stoletja v slovenski popularni glasbi, za seboj pa, kot solista in člana različnih skupin, pustila neverjetno število že napol ponarodelih hitov.  Vsak po svoje sta pustila pečat v skupini Pop Design pa tudi na festivalskih in evrovizijskih odrih (Vili z 'Naj bogovi slišijo', Miran je kot član skupine Pepel in kri ob Totu Cotugnu v Zagrebu zmagal z zimzelenčkom 'Insieme 1992').

Resnik in Rudan | Avtor: Arhiv organizatorja Arhiv organizatorja

Vili je glasbeno pot začel kot rocker (Herbie, Junaki nočne kronike, YUNK, Spin), s Pomarančo pa je oral tudi slovensko metalsko ledino. Miran je priplesal na sceno z Moulin Rouge in že leto kasneje preskočil v Randez Vous, po treh uspešnih albumih pa prestopil v Pop Design. Tam ga je vmes za pol desetletja zamenjal Vili, za njim pa se je na 'drugi polčas' spet vrnil Miran.

Oba sta kasneje še večji pečat na sceni pustila kot solista, Miran je bil v obdobju albuma 'V srce' kralj slovenske pop scene, Vili se je zapisal v anale tudi z nogometno himno 'Na fuzbal me pust', v zadnjih letih, ko doživljata pravi preporod (Rudanova 'Medena' je bila lani 7. najbolj predvajan slovenski radijski hit), pa so se ohladile tudi njune medsebojne zamere.

Moči sta predlani združila v projektu Legende ('Zelena dežela'), milijonske oglede na you tubu pa dosegajo njuni skupni nastopi v šovu V petek zvečer. In ravno ta televizijski nastop je bil povod za skupni koncert. 

16. 11. boste lahko Vilija Resnika in Miran Rudana v skupni koncertni zgodbi prvič in zaenkrat tudi edinkrat doživeli v živo na odru ljubljanske Cvetličarne, kjer bosta z razširjeno spremljevalno skupino (in tudi kakšnim gostom presenečenja) zapela vse svoje največje hite - kakšnega zagotovo tudi v duetu.

Nekoč ena največjih rivalov, danes drug ob drugem

Ni skrivnost, da sta bila nekoč največja rivala v naši popularni glasbi, mediji so bili polni zgodb o njunih prepirih, vsak je želel biti prvi na lestvici, danes pa na odrih stojita drug ob drugem. "Bila sva rivala, sploh, ker prihajava iz iste skupine, podobni komadi, enkrat jaz, enkrat on. Ampak mogoče tudi dva, ki se gledata malo postrani, kdo bo boljši, to ni nič slabega. Je pa res, da tisto, kar je bilo napihnjeno iz strani medijev, je bilo bistveno preveč. Morda nama je bilo to tudi včasih všeč, da ni šlo le za glasbo, ampak da je zgodba naredila veličino vsega tega," sta povedala za Žurnal24.

Slovenci imamo radi koncerte, ki obujajo glasbo naše mladosti. A Resnik in Rudan imata tako starejše kot mlado občinstvo. "To je zato, ker imamo lepe spomine. Bili smo mladi, zaljubljeni in to želimo obuditi. Po drugi strani pa imamo dvajsetletnike, ki ponovno odkrivajo najino glasbo," pravita.

V skupno 50 letih glasbene kariere se je seveda nabralo tudi nešteto zgodb z oboževalkami, o katerih pa sta glasbenika kot prava kavalirja povedala zelo malo, a hkrati vse.  "Ali ste nori, da mi povemo, vse je bilo lepo in nepozabno. To so lepi spomini, ki ostanejo. Tudi, če danes umrem, doživel sem veliko stvari, o katerih sem samo sanjal, in to je to," je bil jedrnat Resnik, Rudan pa je za Žurnal24 dodal: "Zgodbe so različne. Kakšen lep komad je nastal tudi zaradi tega, ker sem imel ob sebi osebo, ki je imela rada tako mene kot mojo glasbo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice