Magazin > VIP
45294 ogledov

Lina Kuduzović meni, da bi bilo bolje, če bi ostali v Sloveniji

lina kuduzović Facebook
"Težko si je odpreti vrata, kajti vsaka, ki se odprejo, niso takšna, kot se zdijo na prvi pogled,“ pravi naša mlada pevka.

Lina Kuduzović je v Sloveniji zaslovela, ko je bila stara sedem let. Zmagala je namreč v šovu Slovenija ima talent. Pred približno šestimi leti se je njena družina preselila v Švico, kjer pa 15-letnica ni pozabila na glasbo. Sodelovala je v švicarski različici Talentov, v kateri je zasedla drugo mesto, na Evroviziji za otroke pa je pristala na tretjem. Videli smo jo tudi v nemškem The Voice Kids, v katerem je tik pred superfinalom izpadla.

Lina nam je razkrila nekaj stvari o svojem življenju v tujini, vprašali pa smo jo tudi, kako gleda na razburjenje, ki ga je lani povzročil njen zapis na družbenem omrežju. 

Kako se spominjaš selitve v Švico? Si se hitro privadila na novo življenje?
Nisem bila najbolj vesela selitve, kajti vsi prijatelji in znanci so ostali v Sloveniji. A sem se na novo življenje hitro privadila in se tudi dokaj hitro naučila nemščine.

Kaj je bilo najtežje? 
Komunikacija s sošolci, saj nobeden od njih ni znal angleško. Tega jezika se namreč začnejo učiti šele v petem razredu.

Na katero srednjo šolo hodiš? Kaj bi v prihodnosti rada počela?
Nisem se v srednji šoli, ker sem zaradi jezika in njihovega sistema morala v Švici dvakrat v peti razred. Želim pa si seveda biti pevka, igralka ali modna oblikovalka.

Kaj so poleg glasbe še tvoji hobiji? Kaj najraje počneš s prijateljicami? 
Zelo rada rišem, s prijateljicami pa obiskujem kino ali pa se samo družimo na igrišču.

Si še v stikih s prijatelji iz Slovenije? Kako pogosto sploh obiskujete Slovenijo? 
Še vedno sem v stikih z najboljšimi prijateljicami, v Slovenijo pa se vračamo dva do trikrat na leto.  

Pri nas si zaslovela še kot mala deklica. Kakšen vpliv je to imelo nate? 
Jaz sem zelo uživala, ko sem lahko pela pred občinstvom. Že takrat sem vedela, da je to edino, kar si želim početi v življenju.

Lani smo te videli v nemškem The Voice kids. Kaj ti je dala ta izkušnja in ali si bila zelo razočarana, da si izpadla tik pred superfinalom? 
Nisem bila razočarana, ker biti v finalu The Voice Kids je velik uspeh. Spoznala sem veliko prijateljev, s katerimi sem se dobesedno družila po cele dneve. Žal pa mi je bilo, da nisem smela sama izbrati pesmi za finale in pokazati, kaj zmorem.

Ti je ta nastop odprl kakšna vrata?
Težko si je odpreti vrata, kajti vsaka, ki se odpro, niso takšna, kot se zdijo na prvi pogled. Rajši sem previdna in čakam. Kdor čaka, dočaka, pravijo!

V Novi sem prebrala, da meniš, da bi bilo za tvojo kariero bolje, če bi ostala v Sloveniji. Zakaj? 
Švica ni ravno glasbeno usmerjena, Nemčija bi bila v tem pogledu boljša. V Sloveniji poznam zame najboljšega producenta in managerja, Raaya, zato sem prepričana, da bi tam lahko več dosegla. V Švici se mi sicer ne godi slabo. Posvečam se šoli in se učim.

Lina Kuduzović Neprepoznavna Magazin Neprepoznavna! Poglejte, kakšna mlada dama je že Lina Kuduzović

Kakšni so tvoji glasbeni načrti? Se na tem področju še izobražuješ? 
Glasbeno se ne izobražujem. Vse, kar znam, sem se naučila sama.

Lani se je veliko pisalo tudi o zapisu na Instagramu, v katerem si zapisala, da ne veš, kaj lahko še narediš. Oglasila se je Alenka Gotar, tvoja prijateljica je stopil staršem v bran .... Kako si vse to doživljala? 
Včasih se ljudje preveč vtikajo v tuja življenja. Mene drugi ne zanimajo. Posvečam se sebi in družini. O drugih nikoli ne bi pisala ali govorila grdo, še zlasti ne, če te osebe sploh ne poznam. Moje otroštvo je bilo čudovito. Uživam v petju, zato zelo pogrešam nastope v Sloveniji. Meni se moj zapis na Instagramu ne zdi sporen. Konec koncev sem najstnica in najstniki takšne stvari pač doživljamo. Razlika je v tem, da so te besede vsi vzeli resno, ker sem to jaz napisala. Ko to napiše na tisoče drugih najstnikov, pa tega nihče ne opazi. O svojih težavah mi pišejo sovrstnice, ki jim poskušam pomagati. Sem oseba, ki rada pomaga. Tudi to me osrečuje. Tukaj je še moja mami, ki mi pomaga in z nasveti stoji ob strani. 

Prihaja pomlad, ko se začne vse vrteti tudi okoli ljubezni. Si kaj zaljubljena? 
Nisem.

Komentarjev 8
  • borut08 14:49 01.junij 2018.

    Otrok ne ve kaj govori.Kdo pa zeli ziveti v mafijski drzavi razen mafije in drugih kriminalcev??

  • Avatar vec
    vec 09:51 01.junij 2018.

    Čak a ni ona rerkla v šviceraju da je iz avstrije, kako zdej bi nemara bilo bolje ostat sloveniji. Naj ostane v Švici, bo bolje za vse.

  • Lovebites 09:24 01.junij 2018.

    Wanna be Toporisic,shut the f.... up.Napisemo tako,da se med sabo razumemo.Torej ti nerazgledanec ne bi mogel v kaksno drugo pokrajino,ker ne bi razumel narecja,kaj sele v drugo drzavo,no mogoce Hrvatija pa dalje dol. Nazaj k clanku:je cist ok,naj ostanejo,kjer so,samo ...prikaži večo da niso v SLO.je teh na ić ze dolgo prevec.Ze en sam dovolj je prevec.Se pa vidi,da je v glavi trda,glede ba to,kak bullshit govori.Kdo normalen v Svici se bo pa ubadal z neko neuko cefurko...