Magazin > VIP
4514 ogledov

Maria Galuniča bo zamenjal Vanja Vardjan

Mario Galunič
1/3
Profimedias
Televizija Slovenija ima novega urednika razvedrilnega programa. Na mesto odgovornega urednika ga je na predlog Ljerke Bizilj, direktorice TV Slovenija, imenoval Igor Kadunc, generalni direktor RTV Slovenija

S 1. junijem bo Vanja Vardjan zamenjal zdajšnjega urednika Maria Galuniča, ki je mesto urednika zasedel leta 2014. Kot je mogoče razumeti s sporočila za javnost, ki so ga poslali s Kolodvorske, Vardjan obljublja novosti na področju kvizov, satire in glasbenih oddajah.

Naloge odgovornega urednika razvedrilnega programa Televizije Slovenija bo opravljal že tretjič. Leta 2004 so pod njegovim urednikovanjem nastale kultne razvedrilne oddaje nacionalne televizije; od legendarnega Tistega lepega popoldneva z Anjo Tomažin in Ladom Bizovičarjem do provokativne satire v Hri-Baru s Sašem Hribarjem in oddaje Spet doma, ki je takrat ob vodenju Maria Galuniča in humornih vložkih Ane Lize (igralke Nataše Tič Ralijan), dosegala rekordne gledanosti.

Vanja Vardjan se je televizijskega razvedrila drugič lotil leta 2010 in tedaj z oddajo Misija Evrovizija med redne gledalce TV Slovenija pripeljal tudi mlade, z oddajo Moja Slovenija pa se je razvedrilo na TV Slovenija vrnilo k formatom kviza, ki se z oddajama Vse je mogoče in Kdo bi vedel, nadaljujejo.

Letos pa sta se na razpis prijavila le dva kandidata, kar je presenetljivo malo. Pred štirimi leti se je namreč za to mesto prijavilo enajst ljudi, šest jih je izpolnjevalo vse pogoje. Mediji so takrat poročali, da so se za ta položaj potegovali še Dijana Štraus Svetlik, Igor Pirkovič, Vanja Vardjan, Marko Šidjanin in Jerca Legan Cvikl.

MIša Molk Intervju z Mišo Molk Magazin Miša Molk še vedno ne ve, zakaj jo je Galunič odstranil
Komentarjev 2
  • Jožef Koprivnikar 18:04 24.maj 2018.

    Bo šel v Nsi ?

  • Avatar Leon
    Leon 16:54 24.maj 2018.

    Torej Mario gre v politiko ? Stranka ki je odprta za vse tipe ga nestrpno čaka .