Magazin > VIP
3933 ogledov

Martin Golob: Po nesreči postal duhovnik

Martin Golob Saša Despot Martin Golob
Najbolj priljubljen župnik v Sloveniji povedal zgodbo o tem, kako je postal duhovnik.

Martin Golob je eden najbolj priljubljenih duhovnikov pri nas, ki pa je v ta poklic zajadral povsem naključno oziroma "po nesreči", kot je razkril nedavno. V videu na Tik Toku je namreč povedal, da je imel v četrtem letniku gimnazije popravni izpit, ki pa ga je naredil in tudi maturiral. A težava se je pojavila, ko se je želel vpisati na fakulteto, vsa mesta so bila namreč že zapolnjena, prostor je bil le na teološki fakulteti, zato se je vpisal tja in se kasneje odločil za poklic duhovnika. 

"Takrat sem to jemal kot nesrečo, pa tudi moji starši so rekli, da je to ena velika nesreča. Imel sem slabe ocene, bolj sem spoznaval naravo in družbo v Ljubljani, kakor šolo, če veste, kaj mislim," je v videu med drugim povedal Martin. "Pot me je pripeljala do tega, da sem danes duhovnik. Iz nesreče, popravca, sem prišel do srečnega zaključka in srečnega poklica. Ni v življenju vse slabo ali pa nujno slabo in pregovor, da je vse za nekaj dobro, dejansko drži, če človek tudi za dobro vzame. In vsaka nesreča človeka uči, prevzgoji, mu daje nove možnosti. Če se vrata zaprejo, je nekje odprto okno," je sklenil svojo zgodbo in nauk na Tik Toku. 

@zupnikm Vse je za kaj dobrega,…@Radio Ognjišče @Tobija Antolic @Aleteia Slovenija ♬ original sound - Martin Golob


Priljubljenost župnika Martina Goloba je po objavi njegovih posnetkov na Tik Toku še poskočila. Mladina ga naravnost obožuje, lahko bi rekli, da je postal pravi pop zvezdnik med domačimi duhovniki, še posebej po tem, ko so njegovi tik toki preplavili domači splet. Z družbenimi omrežji pa se ne ukvarja sam, pač pa za zabavnimi posnetki stoji ustvarjalna mladina iz njegove župnije v Grosupljem. Oni tako snemajo kot tudi urejajo posnetke na njegovih spletnih profilih. Martin je nad njimi navdušen, saj pravi, da ima današnja mladina izreden občutek za videoprodukcijo in to, kaj je ljudem všeč.

Nekateri pa so vseeno mnenja, da je šel z nedavnim posnetkom morda korak predaleč, čeprav Golob pravi, da je šlo le za šalo. Na posnetku z naslovom Jezus pravi: Ljubite svoje sovražnike je oblečen v črno in v kamero pove: "A veš, zakaj sem oblečen v črno? Ker je vsak dan pogreb za moje hejtarje". "Hejtarji" so sledilci na družbenih omrežjih, ki pišejo neprimerne komentarje. "Nisem tako mislil, da je zanje pogreb, to je v prenesenem pomenu. Gre za šalo, ne pa za cerkveni nauk. To idejo sem našel pri duhovniku iz tujine, nič slabega nisem mislil s tem. Jaz vedno pravim, da moramo živeti, ne pa umirati. Zlo je tisti sovražnik, ki ga uničiš z ljubeznijo," je posnetek, ki ga je večina sprejela z odobravanjem, za Žurnal24 komentiral Martin Golob. 

 

Komentarjev 4
 • Ender3 14:56 19.maj 2024.

  Prav nesrečen je v svoji koži...Ubožec !

 • Avatar Antikrist6
  Antikrist6 09:13 19.maj 2024.

  Pedofil nagravžen!

 • sandi76 09:11 19.maj 2024.

  Res je, nesreče včasih puščajo hude posledice ! Da greš med verske fanatike , mora biti precej hudo !

Sorodne novice