Magazin > VIP
14932 ogledov

Matjaž Nemec pojasnil, zakaj je maturiral šele pri 27-ih

Matjaž Nemec Arhiv Državnega zbora
Pravi, da je to delno tudi zaradi družinske tragedije, ki ga je doletela pri rosnih sedmih letih.

Pred kratkim se je ob izobrazbo poslanca Matjaža Nemca dregnil prvak SDS-a Janez Janša in izpostavil, da je Nemec maturiral šele pri 27-ih. Ko je v radijski oddaji Zajtrk z zvezdami Nemca "v roke dobil" voditelj Boštjan Romih, je bilo na tapeti seveda tudi to vprašanje. 

Poslanec je Romihu odkrito povedal, da je, po tem, ko se je njegova profesionalna nogometna kariera zaradi dvojnega odprtega zloma roke končala že pri devetnajstih, začel študirati, a ne na fakulteti, pač pa to, kako bi hitro prišel do denarja, da bi postal "frajer". 

"Če se je moja lenoba v šolskih klopeh odražala v slabših ocenah, pa je moja delavnost izven šole gojila neke druge ambicije. Bil sem kulturni delavec, dobrodelnik in športnik. Človek v dvajsetih, ki ima druge prioritete, nekoliko sanjaško misli, da v življenju teh stvari ne potrebuje teh," je povedal Nemec. Vse pa se je obrnilo, ko ga je premamila politika. 

Janez Janša Magazin Janša Nemcu: "A za doktorat je pa mami denarja zmanjkalo?"

"Že v osmem razredu sem začutil ljubezen do politike, ko smo obiskali parlament, potem sem to na račun športa potlačil. Ko pa sem se pri petindvajsetih zavedal, da je treba imeti primerno izobrazbo, v kolikor se izpostaviš v politične namene, potem sem v dveh letih ugriznil v to kislo jabolko, v naslednjih desetih letih pa nadoknadil, kar bi moral narediti deset let prej," je razkril Nemec in povedal, da je zanj to izjemno pomembna šola, ki jo je sicer nadoknadil kasneje, ko je bil bolj zrel, zaradi česar je danes zelo vesel. 

Romih je v pogovoru izpostavil tudi prezgodnjo smrt Nemčevega očeta, akademskega kiparja Negovana Nemca, ki je umrl star štirideset let, ko jih je bilo Matjažu le sedem. Poslanec je med vrsticami namignil, da je za njegovimi življenjskimi odločitvami zagotovo stalo tudi to tragično dejstvo, saj je mama že pri 32-tih postala vdova in sama vzgajala dva najstnika, čeprav so jim ob strani stali babice in dedki, priznava Nemec. 

Iryna Osypenko Matjaž Nemec Magazin Matjaž Nemec: Takšno je njegovo ljubezensko življenje po ločitvi
Komentarjev 18
  • Aro 13:25 03.april 2019.

    Eni smo pri 25 diplomirali na univerzittni stopnji. Zdaj pa razumem, zakaj mu nekateri pravijo da je "lapetauc ali nekaj takega po prinorsko" čvekač in nakladač po splošno slovensko. Ni čudno da tej njegovi SD stranki gre čedalje slabše ob ...prikaži več takih modelih, ki jih krmijo ;) svašta se jim nalepi

  • aleks1201 11:48 31.marec 2019.

    Zanimivo, kako se opravičuje , na dejstvih, ki so samo njemu znana. Ali je res, da je hudo premikastil svojega očima Danilo Kovačiča (sicer znanega direktorja Hita) ? To naj pojasni, pa da preberemo njegovo razlago.

  • Avatar vec
    vec 08:05 31.marec 2019.

    aja pa tole je smešno, 38 letni SIVOLASEC, v čem je fora vem, moda pa to, enako plestenjak, narciski in glupani se kr sami pobarvajo na sivo da bi izgledali starejši modrejši, a zgledajo le kot sivolasi nedonošenči mamini sinkoti.

Sorodne novice