Magazin > VIP
1684 ogledov

Michael Phelps o najtemnejšem obdobju v svojem življenju

Michael Phelps
Plavalec pravi, da ni želel več živeti.

Kariera plavalca Michaela Phelpsa je neverjetna. Američan je osvojil kar 28 olimpijskih medalj, sedaj pa uživa v pokoju in se posveča ženi ter otrokoma. Sodeluje pa tudi s spletno stranjo TalkSpace, kjer ljudem s psihičnimi težavami nudijo terapije. Tudi on namreč še vedno potrebuje pomoč.

Kljub uspehom in sanjskemu življenju Phelps namreč priznava, da se še vedno bori z "notranjimi demoni“. Zvezdnik je že večkrat javno poudaril pomen duševnega zdravja, saj tudi sam trpi za depresijo in tesnobo. "Včasih imam slab dan in padem v depresivno stanje. Od atletov se pričakuje, da so močni in da lahko premagajo vse. Moje težave se vlečejo že leta in dobro sem jih skrival,“ je povedal Phelps in dodal, da je našel način, kako se uspešno spopasti s svojimi težavami. 

Najhuje je bilo leta 2014, ko kar pet dni ni zapustil svojega doma. "Tako sem bil potrt, da do sebe nisem čutil nobene ljubezni in, iskreno rečeno, nisem želel biti več živ. To je bilo noro obdobje. Nikogar nisem želel videti.“

Phelps je rešitev našel v pogovoru. Spoznal je, da v tem, da nekoga prosiš za pomoč, ni nič sramotnega, in da je "ok, če nisi ok“. "To spoznanje je spremenilo moje življenje. Prej nikogar nisem nikoli prosil za pomoč. To je bilo prvič. Klečal sem in moledoval za pomoč.“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.