Magazin > VIP
78654 ogledov

Milena Zupančič brez olepševanja o odnosu s pokojnim soprogom

Milena Zupančič Youtube
Priznala, da ni bilo vedno vse rožnato.

Naša najbolj znana igralka vseh časov Milena Zupančič je v nedavnem intervjuju z Vesno Milek spregovorila tudi o žalovanju po smrti življenjskega sopotnika in vrhunskega režiserja Dušana Jovanovića, ki je umrl leta 2020. 

"Ni ga več tukaj, ampak izgubila ga pa nisem. Nemogoče. Pomembno je, kako si preživel življenje z enim človekom, ne pa to … Jaz sem pač taka, da mislim, da objokovati, joj pa ga ni več, joj, ne pomaga mi več … To ni zelo pošteno. Pošteno je, da priznaš, da si pravzaprav imel eno veliko srečo, da si ogromno let, midva več kot 40, preživel skupaj s človekom in da je bilo vredno. Ta vrednost pa se ne more izgubiti, to ostaja," je prepričana Milena. 

milena zupančič, dušan jovanović | Avtor: mediaspeed mediaspeed

"Nisem si hotela vzeti časa za jamranje. Res je bilo zelo napeto takrat. Vaje v Mini Teatru, za vikend vedno hitro v Zagreb na snemanje /.../. Ves ostali čas pa sem hodila k Dušanu, ki je bil takrat že bolnica, dom in tako naprej," je še povedala Milekovi.  V obdobju, ko je Dušanova bolezen začela napredovati, pa je zbolela tudi sama, a o tem nikoli ni želela govoriti, saj s tem nikomur ne pomagaš, ker ima vsak svojo izkušnjo, pravi. "Z bolečino si ti sam, ti jo moraš premagati. Če boš jamral in se smilil sam sebi, bo imela bolezen lažjo pot, da napreduje. Jaz mislim, da je polovica bolezni v glavi, ampak to je moje mnenje. Da bi bila zgled za bolezen, to se mi zdi pa grozno. Ne bi bila, zato sem bila tiho," je pojasnila. 

Prav takšno mnenje pa ima tudi o žalovanju. "So določene stvari, ki jih ni treba zelo na široko razlagati. Ti nosiš to v sebi, tako in drugače. In bolečine, predvsem pa spomine, take in drugačne. Med vsakim parom se dogajajo take in take stvari, tudi pri nama ni bilo vse v rož'cah vedno, ampak večinoma so bile rožice (nasmeh). In zakaj bi sedaj, ko ga na žalost več ni, lagala svetu, joj, kako je bilo to krasno in kako je bilo vse lepo, ne morem več živeti … To bi se mi zdelo poniževalno do njega," je še dodala. Celotnemu intervjuju lahko prisluhnete spodaj. 

Komentarjev 3
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 20:31 09.junij 2022.

    Mileno zupančič poznam osebno. Super ženska, odprtega uma in modernih nazorov. V nobenem zakonu ni vse samo lepo. V umetniških poklicih so mogoče določene zadeve bolj pogoste in očitne, a kljub vsemu, važno je da človek ostane človek.

  • Ender3 09:25 09.junij 2022.

    Oh, če ne bi bilo alkohola bi bil svet nekaterim lepši ..

Sorodne novice