Magazin > VIP
74543 ogledov

Miran Ališič o Schumiju: Zelo, zelo slabo je

Miran Ališič Saša Despot
Nekdanji komentator Formule 1 o nesreči Michaela Schumacher.

Nekdanji komentator Formule 1, Miran Ališič, je v pogovoru za Večer spregovoril tudi o nesreči sedemkratnega svetovnega prvaka Michaela Schumacherja. Na vprašanje novinarja, ali ga bomo še kdaj videli, je odgovoril: "Težko bo. Mislim, da je zadeva nespremenjena. Zelo, zelo slabo je. Ta smučarska nesreča je bila tragedija, ki bo Schumija postavila na eno posebno mesto, kot sva že prej omenjala ob Senni ... Sem si pa šel pogledat to mesto nesreče. Gre za prostor med dvema progama, kjer je ogromno velikih skal. Sneg je rahlo prekril te skale, toliko, da se niso videle. Schumacher pa je naredil neumnost, ki je ne narediš, če smučaš od mladih nog. Zapeljal je med skale, katapultiralo ga je v zrak, z glavo pa je treščil v drugo skalo. Preklalo mu je čelado in povzročilo možganske poškodbe. Tragedija ..."

Ališič in Schumi sta imela poseben odnos. “Ker sem bil vedno prisoten, je Schumacher to znal ceniti. Ko je po vojni leta 1996 obiskal Sarajevo, se ni mogel načuditi, da grem domov z avtom. Spraševal je, ali je dovolj varno in ali mene in mojo novinarsko ekipo zapelje z letalom na poti do Nemčije. Ko pa je v Gorici sodeloval na dobrodelnem turnirju, je rekel svoji piarovki, da je ne potrebuje, če bom jaz tam. Pogosto mi je dal tudi intervju, ko ga drugim ni,” je povedal Ališič, ki že nekaj let živi v Švici, kjer se ukvarja s korporativnimi revijami in vzgojo otroka.
 

Komentarjev 4
  • Tupamaros 22:07 11.maj 2019.

    Zelo, zelo slabo je tvoje duševno zdravje olala,

  • joze15 18:21 10.maj 2019.

    Nobeden ne ve točno kaj je z sumahrjem zdaj pa on vse ve ta pa je kreten

  • Marcel Pravnik 09:38 09.maj 2019.

    Ekipa so športne novice...ne? tole pa je samopromocija nekega pozabljenega novinarja. Dobro da je pozabil Tino omenit in njene čist človeške lastnosti. Ne vidim pa logike članka "zelo zelo slabo je s Šumaharjem...v članku pa predstavlja sta s Šumaharjem skoraj ...prikaži večj bila prijatelja, no znanca..