Šport > Zimski športi
22515 ogledov

"Ekipa Mazejeve tega ni bila sposobna sprejeti."

tina maze Profimedias
Športna veličina Tine Maze je neoporečna, česar pa ne moremo trditi za njene osebnostne lastnosti, pravi legendarni Miran Ališič.

Slovenski novinar in komentator Miran Ališič vztraja pri kritični drži do nekdanje smučarske šampionke Tine Maze.

Z odločno zavezanostjo do načel novinarske objektivnosti, zaradi česar se je tekom kariere večkrat znašel v zobeh slovenske javnosti, Mazejevi ne odreka športne veličine, poudarja pa, da je bila karakterno problematična.

V intervjuju za Večer je nekdanji komentator dirk formule 1 še enkrat zelo jasno izrazil naklonjenost objektivnemu poročanju ter dolžnosti novinarskega poklica, da poroča tako o dobrih kot o slabih stvareh, kar je v slovenskem medijskem prostoru precejšnja redkost.

"Tina Maze je odlična športnica, a imela je ogromno človeških slabosti. V vrhunskem športu ni dovolj biti le odličen športnik, ampak je treba tudi skrbeti za medijsko podobo in profesionalen poklicni odnos. Če nekdo pričakuje, da bom njegov navijač, se je pa zmotil. Jaz nisem tam, da bom navijač, ampak da povem, kaj se dogaja - dobro in slabo. Moj naslovnik se bo pa odločil, čigav navijač bo," je za Večer povedal Ališič in dodal, da v novinarskih krogih ni prostora za navijaško evforijo.

"Sam sem bil vedno profesionalen, nikogar nisem po krivem obtoževal, zato sem enak odnos tudi pričakoval nazaj. A ekipa Mazejeve tega ni bila sposobna sprejeti, ker je bila napačno razvajena zaradi ostalih slovenskih medijev. Novinarji so bili njeni navijači," je pojasnil.

Miran Ališič | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Triinpetdesetletni Ališič, ki se je pred slovesom od televizijskih prenosov preizkusil tudi v vlogi komentatorja alpskega smučanja, je bil do Črnjanke že pred časom kritičen tudi v pogovoru za naš medij. Takrat je dejal, da ga buren odziv javnosti niti ni presenetil, bolj so ga šokirale reakcije nekaterih profesionalnih kolegov.

"Tina Maze je bila tipičen primer tega, kako del publike to spremlja popolnoma nerazsodno in brez pomisleka. Naše delo je prikazati celovitost. Lepe stvari, uspehe, rekorde, ampak tudi problematične stvari. Moram reči, da sem imel veliko težav pri navijačih nasploh, kar me niti ne skrbi tako zelo. Pri večjem številu ljudi, to je moje utopično upanje, bi si želel več kulture, bolj me pa skrbi, da sem naletel na težave pri teh, ki bi me morali podpirati pri profesionalni distanci. Pri medijskih šefih, če tako rečem. Tudi oni so podlegli temu 'ne moreš je kritizirati, če je pa najboljša na svetu'. Seveda jo lahko. Za tisto, v čemer je najboljša na svetu, jo bomo pohvalili, za tisto, v čemer ni, pa pokritizirali. V svojem vedenju in odnosu zagotovo ni bila najboljša na svetu," je povedal. 

tina maze Šport "V odnosu ni bila najboljša na svetu"
Komentarjev 15
  • Janez Mušič 04:53 10.maj 2019.

    Ališič prav si povedal in bi potrebovali več takih komentatorjev BRAVO...

  • fiston 19:03 06.maj 2019.

    No prvič je v naslovu ekipa Mazejeve, tako da vprašanje koliko je imela sama Tina zraven. Drugič ko te vsi oblegajo, pač težko zdržiš, da vedno vsem ustrežeš, tudi meni bi film počil sigurno. No konec koncev naj se pa ...prikaži več sam zamisli, ko se je spravil komentirat smučanje, je bil živ obup. Verjetno je za to tudi v penziji, čeprav RTV Slovenija dosti tolerira. Formulo so pa na žalost ukinili...

  • ales82 17:43 06.maj 2019.

    Za razliko od njegovega javljanja v medijih, ko se je "drl kot jesihar", sem njene nastope vedno z nestrpnostjo pričakoval. Zato bi tokrat lahko ostal tiho.

Sorodne novice