Magazin > VIP
1934 ogledov

Muskova bizarna zahteva, če želijo ostali zaposleni pri Twitterju

Elon Musk Profimedia
Elektronsko sporočilo jim je poslal sredi noči.

Zaposleni pri Twitterju so v polnočnem e-poštnem sporočilu, ki ga je videl The Washington Post, lahko prebrali, da se morajo do četrtka odločiti, ali bodo ostali v podjetju. Tisti, ki želijo nadaljevati z delom na Muskovi novi različici Twitterja, morajo klikniti na povezavo v sporočilu, tisti, ki tega ne bodo storili v danem času, pa bodo samodejno odpuščeni in prejeli odpravnino v višini treh mesečnih plač.

"V prihodnosti, da bi zgradili prebojni Twitter 2.0 in uspeli v vse bolj konkurenčnem svetu, bomo morali biti izjemno trmasti. To bo pomenilo dolgoročno in zelo intenzivno delo. Le izjemna uspešnost bo zadovoljiva," je zapisal Musk. 51-letni milijarder se je nato zahvalil vsem, ki so "pripomogli k uspešnemu Twitterju".

Dodal je, da bodo tisti, ki izdelujejo odlično programsko opremo, "sestavljali večino ekipe", še piše hrvaški Index. Sporočilo, skupaj z novo politiko "nazaj v pisarno", prihaja le nekaj tednov po tem, ko je Musk odpustil približno 50 odstotkov 7500-članske delovne sile Twitterja. To je bila ena njegovih prvih potez, ko je je 27. oktobra za 44 milijard dolarjev kupil Twitter. Istega dne je Musk odpustil izvršnega direktorja Paraga Agrawala, finančnega direktorja Neda Segala, odvetnika Vijaya Gaddo in pravnega svetovalca Seana Edgetta. Sebe je postavil za edinega člana upravnega odbora, medtem ko je vse ostale člane razrešil.

Komentarjev 2
  • sandi76 09:45 18.november 2022.

    Lepo bi bilo, če bi Musk kupil tudi RTV, potem pa nadaljeval kot pri Twitterju ...

  • Bizgec 07:40 18.november 2022.

    "odvetnika Vijaya Gaddo" ? Prvič slišim, da je Vijaya Gadde moški...

Sorodne novice