Magazin > VIP
40834 ogledov

Naš voditelj dal odpoved, novega urednika obtožil gonje

Planet TV Anže Petkovšek Sedež Planet TV v Stegnah
Komaj je zasedel voditeljsko mesto, pa že dal odpoved. To je navedel kot razlog ...

Nedavno smo poročali, da je dolgoletni novinar Planet TV Denis Malačič dobil voditeljski položaj v informativni oddaji Planet 18. S tem so se mu uresničile sanje, ki pa žal niso trajale dolgo. Denis je namreč danes sporočil, da je dal odpoved. Po njegovih besedah je razlog gonja, ki jo pod novim odgovornim urednikom izvajajo proti LGBTIQ+ skupnosti in ki ji odkrito pripada tudi sam. S 1. 12. 2023 se je ekipi Planet TV kot odgovorni urednik informativnega programa namreč pridružil Uroš Urbanija. Odgovoren je za nadaljevanje uspeha Planet 18, kot je nedavno sporočil Planet TV. 

"Spoštovani, rad bi vas seznanil z dejstvom, da sem dal odpoved in da se poslavljam z novinarske/ voditeljske/ uredniške funkcije informativne oddaje Planet 18 na Planet TV. Vedno sem občudoval posameznike z visokimi moralnimi načeli, mednje pa se želim uvrščati tudi sam. Glede na gonjo, ki se jo pod novim odgovornim urednikom gremo proti LGBTIQ+ skupnosti, ki ji tudi sam pripadam, vam sporočam, da se umikam, saj si ne bi nikoli opravičil, da bi sodeloval pri nečem, kar gre proti meni in navsezadnje tudi mojim pravicam. V tej ekipi se žal več ne počutim nesprejeto in necenjeno, obenem pa profesionalnim standardom, ki jih v pogodbi zahteva Planet TV od mene & sodelavcev, navsezadnje pa nam jih narekuje tudi novinarski kodeks, zaradi nove uredniške politike, ne morem(o) niti slediti. Glede na to, da sem bil pri svojem delu res s srcem in dušo, mi lahko verjamete, da to vsekakor ni lahka poteza in da se poslavljam s težkim srcem, mi pa iskreno navsezadnje pomeni več, da zaspim v miru in ne v strahu, del sovražne propagande pa nisem bil nikoli in tudi ne bom," je med drugim zapisal na svojem Facebook profilu. Če je bil oster do novega vodstva, pa to ne velja za sodelavce, ki se jim je iskreno zahvalil: "Neizmerno sem bil hvaležen sodelavcem, da nikoli niso problematizirali moje spolne usmerjenosti - še več, sprejeli so me za svojega, me vzljubili in verjamem, da me imajo danes neizmerno radi. Verjamem, da jim ni vseeno, da jih zapuščam in verjamem, da bodo, ne glede na to, da se razhajamo, vedno stali za menoj, tudi, ko se bo šlo za moje/naše pravice. Vsaj večina, za nekatere pa žal tega ne morem trditi: v preteklih dneh sem slišal tudi komentarje, da moram odmisliti novo uredniško politiko, saj, da moram navsezadnje tudi sam plačati položnice. To je že res, ampak za kakšno ceno?! Žal nimam moči in ne srca, da bi stopil pred gledalce za vsako ceno. Sploh pa ne na račun izdaje samega sebe."

Celoten zapis si preberite spodaj. Odgovor, kaj na Denisove obtožbe pravi Planet TV, še čakamo. 

Komentarjev 18
  • Avatar Pantani2
    Pantani2 06:44 13.december 2023.

    Teli mavričarji so nadležni kot muhe!!!

  • ak 16:36 12.december 2023.

    Nekako me ne briga, kaj si ta gospod misli. Naj bo, kar misli da je, bralce pa naj pusti pri miru s svojimi osebnimi problemi. Pač, dal je odpoved, drug bo dobil šiht, karavana bo šla pa dalje in to ...prikaži več je to. Samo zaradi tega, ker je novinar ima večji domet bralcem in poslušalcev in ne, ker bi bil pomembna osebnost. Podpiram vse in naj bodo, kar pač želijo biti, zaradi mene tudi konzerve. Ubadati bi se morali z resničnimi problemi - revščina, neurejen zdravstveni sistem, propadajoče šolstvo ...

  • Plavi-mil 15:15 12.december 2023.

    Saj smo vsi vedeli da he gej, tako, kot je bil pokojni Robi na POPu, mu je kdo kaj hotel, NE, pa tudi ne verjamem, da mu je G. Urbanija kaj žalega storil ali rekel, zaslutil je, da je sežig ...prikaži več mavrične njemu v prid in se je ven vrgel, človek škoda te je, postal si uporabni idiot levičarjev, dober boš samo toliko, kot te bodo rabili, spomji se Galeta, po uporabi zavrzi.