Magazin > VIP
2720 ogledov

Naš zvezdnik: “Strah me je bilo zaspati, umrl bom!”

Denis Vučak facebook
Dotaknil se je temnega obdobja svojega življenja.

Denis Vučak, ki je včasih s pevcem Steffaniem in Markom pel v priljubljeni fantovski skupini Game Over, je v podkastu Klemna Selakovića razkril obdobje, ko se je bojeval s paničnimi napadi.

“Štiri leta smo delali kot zmešani,” je povedal Denis, kar je na njegovem duševnem zdravjupustilo določene posledice. “Panični napadi so prišli kasneje, do takrat misliš, da si nepremagljiv. Vse se je nabralo. Imel sem misli, kot so: star bom 40 let, končati moram fakulteto, nimam otrok … določenih stvari, ki sem jih doživel v času delovanja skupine, nisem predelal in sem jih potlačil.” Imel je občutek, da v življenju ni dosegel nič in si je v glavi ves čas ustvarjal neki pritisk. 

Povedal je, da je panične napade doživljal v spanju, zato ga je bilo strah zaspati. Njegova seestra, ki je imela izkušnje s paničnimi napadi, mu je svetovala, kako si pomagati. “Pljuča so mi gorela, glavo mi je stiskalo … Lotil sem se meditacij, odstranil ljudi iz življenja, ki mi niso odgovarjali. Potem sem spoznal, da če lahko premagam to, sem lahko kos vsemu. Spoznal sem, da sem dovolj in da me ne bodo vsi imeli radi. Pomiril sem se sam s sabo.”

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Pierre 08:38 15.julij 2023.

    Moja okolina smatra zreo sam za psihiatra (avtor: Bora Đora Riblja Ćorba)

Sorodne novice