Magazin > VIP
37953 ogledov

Našo televizijko najprej osvajal, nato grdo ozmerjal

poroka na prvi pogled, sonja javornik, tim strnad, špela gornik Planet TV
Ravno pred tem svarita strokovnjakinji.

Strokovnjakinji Špela Gornik in Sonja Javornik, ki svetujeta parom v oddaji Poroka na prvi pogled, sta se odločili, da bosta svoje izkušnje in znanje ponudili vsem, ki jih zanima osebni napredek na področju partnerskih odnosov. Pripravili sta sklop teoretičnih in praktičnih delavnic, dobra novica pa je, da bo prva delavnica brezplačna. 

"Špela je kot partnerska in spolna terapevtka podkovana tako teoretično kot praktično, sama pa znam kot dolgoletna novinarka informacije predati tako, da je vsem razumljivo," pravi Javornik, ki ima poleg novinarskih tudi številne partnerske izkušnje. V prvi delavnici se bosta strokovnjakinji dotaknili problematike zmenkarij na družbenih omrežjih.

"Že v Poroki smo videli, kako mislimo, da se nam za odnos sploh ni treba potruditi, saj imamo zaradi družbenih omrežij in različnih aplikacij občutek neomejenih možnosti, občutek, da nas vedno čaka nekdo drug. A to je lažni občutek, ki ga daje splet. Za vsak kakovosten odnos se je treba potruditi, sklepati kompromise in se znati tudi prilagajati. Tako da so različne aplikacije s tem lažnim občutkom neomejene izbire naredile več škode kot koristi. Za neobvezujoče odnose so te aplikacije super, kakovostni odnosi pa še vedno potrebujejo svoj čas in trud," pravi Sonja. Ki kot drug negativni vpliv družbenih omrežij in aplikacij izpostavlja tudi nov poligon za varanje. 

Sonja in Špela bosta prav o tej temi spregovorili na njuni prvi brezplačni delavnici Odnosi na prvi pogled. "Kako družbeni mediji vplivajo na odnose in komunikacijo, je zelo pomembna tema, zato pridite 1. junija ob 12. uri na brezplačno delavnico v ljubljanski hotel One66. Prijavite se v inbox - lahko na FB strani Odnosi na prvi pogled," vabita strokovnjakinji. Vse raziskave kažejo, da nas na dolgi rok osrečujejo ravno dobri odnosi, zato je to v današnjem času, ko se ljudje vse bolj odtujujejo in je družba vse bolj individualizirana, velik problem.

Svoje izkušnje s spletnimi občudovalci ima tudi Sonja in te niso vedno najbolj prijetne. "Pred nekaj dnevi mi je začel pisati nek moški. Delil je komplimente, me pozdravljal zjutraj in zvečer. Nič neprijaznega, res ne. Ampak, ker imam zaradi svojega dela opravka z že tako res veliko komunikacije, tako na družbenih medijih kot po elektronski pošti, sms, pa tudi v živo, mi je to zelo zelo odveč. Tudi tokrat sem nekajkrat napisala, hvala, a da mi ni do spoznavanja partnerjev in da nimam časa za klepet," je razkrila. In kaj je dobila nazaj? "Da je vedel, da sem samovščečna. Tip, ki mi je nekaj dni pisal, kako sem krasna in oh in sploh, je očitno ves ta čas vedel, da sem samovšečna. No, vsekakor je bolj prijazen kot mnogi prej, ki so me ob prijazni prošnji, da pač ne pišejo (toliko), napadli, češ da sem grda, grozna, ogabna ... Evo, to delajo družbeni mediji! V skrajnosti gremo. Jaz nisem niti popolna, niti čisto grozna - imam dobre in slabe lastnosti - kot mi vsi," še dodaja dolgoletna novinarka in strokovnjakinja Poroke na prvi pogled.  

Komentarjev 4
  • vojko0 08:54 25.maj 2024.

    kuuure

  • bi_ba 16:14 24.maj 2024.

    Ti dve sta daleč od kakih strokovnjakinj, z bolj malo tovrstnih izkušenj. Sta pa čisto simpatični za pogledat dokler ne začneta filozofirati v tri dni.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 14:41 24.maj 2024.

    Ne vem no, če sta tili dve ravno najbolj kompetentni za partnersko svetovanje. V oddaji se očitno nobenega ni kaj dosti prijelo.

Sorodne novice