Magazin > VIP
5252 ogledov

Ob tej pozornosti Zorana Jankovića vam bo zaigralo srce

Zoran Janković Profimedia
Čeprav smo do župana včasih tudi kritični, moramo priznati, da nam je ta njegova pozornost in sporočilo seglo v srce …

Ljubljanski župan Zoran Janković ima skupaj z Mestno občino Ljubljana že več let prav posebno tradicijo, ljubljanskim prvošolcem ob začetku vstopa v šolo namreč podari slikanico s posvetilom. Letos je to čudovita slikanica Obisk, avtorice Gaje Kos in ilustratorke Ane Zavadlav, ki govori o prijateljstvu, strpnosti in sprejemanju osebnostnih razlik med simpatičnim lenivcem Smrčem in tapirjem Ternecem.

Zoran Janković | Avtor: Zurnal24 foto Zurnal24 foto

Župan pa je knjigo oplemenitil tudi s prelepim posvetilom. "Drage prvošolke in prvošolci! V Ljubljani, Unescovem mestu literature, smo se zavezali, da bomo spodbujali branje in ljubezen do knjig skozi vse življenje. Vesel sem, da vam lahko na tako pomemben dan, kot je vstop v šolo, podarim slikanico, ki govori o prijateljstvu, spoštovanju in strpnosti. Pred vami je obdobje, ko boste sklepali številna prijateljstva. Želim vam, da bi bila takšna, kot je opisano v knjigi. Uživajte v branju. Zoran Jankovič, župan," je napisal prvošolcem.

 

Zoran Janković | Avtor: Zurnal24 foto Zurnal24 foto

Komentarjev 1
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 21:31 06.september 2021.

    Zoki pač zna. Zato ga pa imamo ljubljančani radi in bo sigurno zmagal tudi naslednje volitve. Tudi, če on muti malo po svoje, za mesto je dober in tudi življenje v prestolnici je fajn.