Magazin > VIP
19 ogledov

Obleko Marilyn Monroe prodali za 3,9 milijona evrov

Marilyn Monroe Žurnal24 main
Bela obleka, ki jo je igralka Marilyn Monroe nosila v filmu Sedem let skomin, je dobila novega lastnika. Za 3,9 milijona evrov jo je prek telefona kupil neimenovani dražitelj.

Ikonsko obleko hollywoodske dive Marilyn Monroe, ki jo je igralka nosila v filmu Sedem let skomin, so na dražbi v Beverly Hillsu prodali za 5,6 milijona dolarjev (3,9 milijona evrov).

Napovedi so bile sicer veliko skromnejše, saj so pričakovali, da bodo zanjo iztržili okoli dva milijona zelencev.

Obleko, v kateri se Monroejeva sprehodi nad jaškom podzemne železnice, nenaden sunek zraka pa ji jo privzdigne, da se pokažejo njene spodnjice, je prek telefona kupil neimenovani dražitelj.

Njena nekdanja lastnica, zvezdnica muzikala Pojem v dežju, zdaj 79-letna Debbie Reynolds, je po prodaji planila v jok. Debbie je s svojo ogromno zbirko hollywoodskih spominkov začela že kot mlada igralka pod okriljem MGM.

Veliko predmetov ji je dala tudi marca umrla diva Elizabeth Taylor. Reynoldsova je upala, da bo lahko zanje uredila muzej, a projekt nikoli ni ugledal luči sveta. Spominke je bila prisiljena prodati zaradi naraščajočih dolgov.

Naslednja dražba iz njene obširne kolekcije je načrtovana za december.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.