Magazin > VIP
16088 ogledov

Partner Špele Grošelj osvojil novo!

špela grošelj Facebook
Da se ti zvrti v glavi ...

Gregor Polanec Kirsch je osvojil novo osebno življenjsko prelomnico, vsaj kar se tiče alpinističnih podvigov, na katero je lahko upravičeno ponosen. Skupaj s prijateljem je osvojil enega najbolj pompoznih alpskih vrhov, goro Matterhorn. 4.478 metrov visoka gora leži v Penninskih Alpah na meji med Švico in Italijo, s svojo piramidasto obliko pa predstavlja enega najvišjih in najbolj prepoznavnih vrhov Alp. Leta 2015 je potekala 150. obletnica prvega vzpona tega dolgo neosvojljivega alpskega očaka, ki mu pravijo tudi gora vseh gora. 

Gregor, ki smo ga spomladi lahko spremljali v šovu Zvezde plešejo, je ob tem osebnem dosežku zapisal: "Matterhorn … dolgo sem te občudoval in si v sanjah nisem predstavljal, da te bom lahko kdaj osvojil. Včeraj mi je to končno uspelo, s pomočjo mojega prijatelja iz otroštva. Žiga, hvala, da si me brez zapletov pripeljal na vrh in hvala za nepozabno izkusnjo." Čestitke!

"Malo mi je nagajala višinska bolezen, a mene to ne ustavi. Srečo sva imela, da nama je bilo vreme zelo naklonjeno. Posebej se na ta podvig nisem pripravljal, sem vedno v dovolj dobri kondiciji, to mi je ostalo še iz časov, ko sem bil vojak. Športno aktiven sem vsaj petkrat na teden in trening opravim že zjutraj, ko vsi spijo. Najpogosteje sta to tek in fitnes," je za Žurnal24 povedal Gregor, za katerega to zagotovo ni zadnji ekstremni športni podvig.

Komentarjev 1
  • sam50 15:09 29.avgust 2019.

    Saj se pri plezanju na eno ali drugo verjetno počuti enako.....

Sorodne novice