Magazin > VIP
18778 ogledov

Pevec iskreno o tem, zakaj se je njegova skupina razšla

Mišo in Dominik Kontrec Sandi Horvat
Nekdanji vodilni mož skupine Langa Mišo Kontrec, se je pred desetimi odločil za samostojno glasbeno pot.

 "Razšli smo se, ker smo dobesedno pregoreli. Takrat sem želel vso stvar malo umiriti, da ne bi bilo toliko nastopov, da bi nekoliko lažje zadihali. Zaradi preštevilnih nastopov je vse trpelo, ni bilo več energije in motivacije za ustvarjenje," nam pojasni Mišo, ki je nato takoj nadaljeval samostojno glasbeno pot in kmalu se mu je na njej pridružil tudi sin Dominik, ki ga je od svojega 21. leta, ko se je razšel s takratno ženo, vzgajal sam.

Dominik je bil takrat star komaj 2 leti. "Kot oče sem se zanj trudil, predvsem glede šolanja, a v glasbene vode ga nikoli nisem silil," nam pove. Sinova glasbena pot z očetom se je začela v družbi znancev, prijateljev in družine. "Večkrat so rekli, da naj vzamem violino ter kaj zaigram ob tem pa povabili Dominika, da se mi pridruži s harmoniko ... tako se je pred desetimi leti vse skupaj začelo," z nostalgičnim glasom pove.  

Čeprav se je Mišo kar nekaj časa iskal v glasbenih vodah in preigraval različne glasbene zvrsti, se je pred časom vendarle našel. "Trpel sem v sebi, ker nisem delal tega, kar sem čutil. Glasbeniki in tekstopisci so mi začeli odpirati oči. Večkrat so mi rekli, da sta moja violina in jaz tisto pravo, da sem to tisti pravi jaz. Odločil sem se, da bom delal gypsy glasbo na pop-rock način, na ta način, da bom ostal nekje v zlati sredini, da ne bom zašel v klasično gypsy glasbo in nasprotno, v pop rock glasbo."  In kot dokaz temu, nam zdaj Mišo s sinom Dominikom predstavlja energično pesem Ma voli ga, kot se za gypsy ritem s pop-rock pridihom tudi nekako spodobi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.