Magazin > VIP
3328 ogledov

Po tragični izgubi sinčka: "Vem, da boste zdržali in preživeli“

Otrok Vilijem Julijan soulgreg artist Gregor Bezenšek Gregor Bezenšek
Usoda sina glasbenika Gregorja Bezenška je ganila Slovenijo.

Mali Viljem Julijan je oči za vedno zaprl v nedeljo. Dvoletnik je imel izjemno redko presnovno bolezen, ki se imenuje gangliozidoza. Čeprav za njunega fantka ni bilo pomoči, sta starša glasbenika ustanovila dobrodelni sklad za druge otroke z redkimi boleznimi in skupaj s prijatelji organizirala dobrodelne koncerte.

Pri organizaciji prvega se je sicer zataknilo, saj se slovenski glasbeniki niso odzvali na prošnjo.

Rebeka Dremelj je bila prva, ki je takrat javno povzdignila glas, bila pa je tudi ena prvih, ki se je od dečka, ko je izgubil boj, poslovila na Facebooku. "Z veliko bolečino v srcu se tudi jaz danes poslavljam od fantka, ki je premaknil marsikatero kolesce tudi v moji glavi. Hvala ti še enkrat za vse, dragi Viljem Julijan. Za vedno boš zasidran nekje globoko v srcih mnogih!“

Med tistimi, ki so se lani takoj odzvali na Bezenškovo prošnjo za pomoč pri organizaciji koncerta, je bila tudi Saška Lendero. Smrt otroka jo je globoko pretresla. "Ustavilo se je malo srce in ustavil se je svet za njegova ljubeča, pogumna starša, sestrico, stare starše, sorodnike in prijatelje... Tudi jaz se z bolečino v srcu poslavljam od tega nežnega bitjeca, ki se je v svojem kratkem življenju dotaknilo mnogih od nas. Viljemček je za seboj pustil globoko sled, spomin na nekaj angelsko ljubkega ...in kanček boljši svet! Zaradi njega in njegovih neskončno predanih in ljubečih staršev se je začelo v Sloveniji govoriti o redkih boleznih, zaživel pa je tudi Sklad Viljem Julijan, ki pomaga drugim otrokom z redkimi boleznimi. Besede, ki bi staršema omilile bolečino ob izgubi njunega sina, ne obstajajo. Lahko pa žalujočim pokažejo, da v svoji bolečini niso sami! Draga Nina Bezenšek, SoulGreg Artist in Ella Vita, sočustvujem z vami in v teh nepredstavljivo težkih trenutkih mislim na vas! Vem, da boste zdržali in preživeli - v povezanosti, ljubezni in zavedanju vsega, kar smo - zdaj in v večnosti! So stvari, ki ostanejo za vedno in nikoli ne umrejo! Viljem Julijan ostaja tudi del vseh nas!“ je zapisala na Facebooku.
 
Viljemov pogreb bo potekal v ožjem krogu, od njega pa se boste lahko poslovili v soboto, ko bo v Šentjurju potekala žalna slovesnost. Zakonca Bezenšek sta sporočila, da ne želite rož ali cvetja, namesto tega lahko vsi, ki bi želeli prispevati k izboljšanju stanja na področju redkih bolezni v Sloveniji, prispevate denar v sklad Društvo Viljem Julijan.

Nova knjižna uspešnica: Žena ima vedno prav

 

Komentarjev 2
  • sam50 09:14 22.maj 2019.

    Ne vem no,vsaka izguba v družini je tragična,še posebej ko se gre za otroke,ampak že cel teden lepiti fotografije ubogega dečka je pa že neokusno in tudi sam kot starš se ne bi dobro počutil,ko bi zagledal skoraj na vsaki ...prikaži več strani domačih časopisov,ki se med seboj kopirajo sliko svojega preminulega otročka.

Sorodne novice