Magazin > VIP
102313 ogledov

Preprečil najhujše: Werner skoraj izgubil hčerko

werner brozovič Osebni arhiv
Nesreča ne počiva, a naš pevec je bil dobro pripravljen in je pravočasno ukrepal.

Werner je razkril pretresljivo izkušnjo, o kateri je prva poročala revija Lady, zgodbo pa je povedal tudi za Žurnal24. Med potapljanjem v Egiptu je prišlo do nesreče, Wernerjeva hčerka je na 12 metrih globine ostala brez kisika. 

Ker sta tako Werner kot njegova 14-letna hčerka izkušena potapljača z vsemi potrebnimi opravljenimi tečaji, je naš pevec hitro in pravilno reagiral ter rešil hčerko pred tragedijo. "Ostala je brez kisika, zato sva oba dihala na moj ustnik, da smo jo rešili. Jaz sem bil v večjem šoku kot ona. Bila sva že na 12 metrih globine, kar pomeni, da se ne moreš kar tako dvigniti nad gladino, zato se je držala mene, na vsakih 5 metrov pa sva naredila 3-minutni postanek. Točno takih situacij se učiš na tečaju, zato je tudi tako pomembno, da se vedno potapljaš vsaj v paru, saj je od tega odvisno tvoje življenje. Situacijo sva obvladala, a je vseeno prišlo za mano. Čeprav imava vsak svojo opremo, sva se takrat potapljala z izposojeno, ki očitno ni bila dovolj dobro pregledana," je razkril naš pevec.

Wernerjeva hčerka se potaplja že od desetega leta starosti, toliko moraš biti namreč star, da lahko opraviš tečaj. To je bila njena velika želja, saj je pred tem Wernerja na potopih spremljala le iz plovil. 

Komentarjev 20
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 19:49 24.avgust 2023.

    A se je že naučil slovenščine?

  • XTX 17:46 24.avgust 2023.

    Če je hči stara 14, ima lahko tečaj junior, kar pomeni, da se lahko potaplja do 12 m in ne globlje. Nista se potapljala s kisikom temveč z zrakom. Pri dvigu iz 12 m je priporočljiv varnostni postanek 3 min ...prikaži več na 5 metrov globine. Postanek vsake 5 m za 3 min je neumnost in izmišljotina. Jeklenka mora biti na začetku potopa napoljnjena z 200 bari pritiska, in med potopom izkušeni potapljač, spremlja porabo zraka in na tako mali globini ( 12 m) ni mogoče, da zmanjka zraka.

  • Orto 17:10 24.avgust 2023.

    https://www.slovenskenovice.si/bulvar/domaci-traci/wernerja-ob-odhodu-z-maldivov-na-letaliscu-pricakali-policisti/ Poštenjakar z belimi kopalkami ponovno v akciji 🤣🤣🤣

Sorodne novice