Magazin > VIP
44187 ogledov

Prevčeva Mina priznala: "Mislila sem, da bom zajokala"

mina lavtižar, peter prevc Mediaspeed.net
Čeprav Peter Prevc in njegova partnerka Mina Lavtižar o svoji zasebnosti ne govorita pogosto, sta tokrat naredila izjemo.

Na dogodku zavarovalnice Triglav in Ginekološke klinike UKC Ljubljana, na katerem so naznanili izid novega Vodnika za Bodoče starše Mami! Oči! je o starševstvu spregovorila tudi mlada mamica Mina Lavtižar, partnerka smučarskega skakalca Petra Prevca, s katerim sta se naraščaja razveselila lansko poletje. 

V pogovoru so udeleženci potrdili, da porod ni ekstatična izkušnja in ne prinese le veselih občutkov. Lavtižarjeva je sicer povedala, da ni imela strahov in da se je v otroka takoj zaljubila, a je vseeno doživela presenečenje. "Presenetila sem se le, ker sem mislila, da se bom takoj, ko bom dobila otroka v roke, zjokala od sreče, pa se nisem." Dr. Nataša Tul Mandić je pojasnila, da je obdobje po porodu za marsikatero mamico lahko napolnjeno s čustveno krizo, brezvoljnostjo in tesnobo: "Poporodna otožnost je normalna, dogaja se zaradi fizioloških sprememb in dodatnih obremenitev, ki se nenadoma pojavijo, zato je lažje, če so mamice na to pripravljene." 

Mina Lavtižar | Avtor: Nejc Lasič Nejc Lasič

Da ni vedno enostavno, je potrdila tudi nekdanja misica Lara Koren Nastran. "Počutila sem se nesposobno, saj pri prvem porodu nisem takoj imela mleka. Dojenčica se je med dojenjem jezila, jaz sem zraven jokala in na koncu sem ji dala stekleničko, v katero se je takoj zaljubila. Pri drugem otroku je izkušnja čisto drugačna, ta bi se dojil ves čas," je razkrila Koren Nastranova.

Lara Koren Nastran | Avtor: Nejc Lasič Nejc Lasič

Svoj nasvet pa je prispeval tudi mladi očka Peter Prevc: "Čeprav sem v vlogi očka šele nekaj mesecev in mladim staršem ne morem še kaj veliko svetovati, mislim, da se je predvsem treba prepustiti dogodkom in v njih uživati."

zlati orel novoletna turneja Novoletna turneja Šport Veliki slovenski adut obstal že v kvalifikacijah
Komentarjev 3
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 11:03 07.februar 2019.

    Pero bi pa samo užival tko pri vzgoji otrok,kot pri skokih?Če bo vzgoja taka,kot zadnje čase skače bo tamal pri 3.letih spokal kufer in šel na svoje?

  • Spark 09:50 07.februar 2019.

    [ "Poporodna otožnost je normalna, dogaja se zaradi fizioloških sprememb in dodatnih obremenitev, ki se nenadoma pojavijo, zato je lažje, če so mamice na to pripravljene." ] Pa kaj hudiča ste hoteli povedati s tem člankom bodočim mamicam.

Sorodne novice