Magazin > VIP
3716 ogledov

Princ William pod plazom kritik, da je bil s to potezo seksističen

princ william Profimedia
Težava naj bi bila, ker se je v videu pojavila princesa Charlotte.

Princa Williama (41) je feministična organizacija MFW obtožila seksističnih stališč, poročajo tuji mediji. Princ je na družbenih omrežjih britanski ženski nogometni reprezentanci na finalni tekmi svetovnega prvenstva v nogometu za ženske zaželel veliko sreče. Z njim je v videu nastopila tudi princesa Charlotte. Poleg njega pa je bil tarča obtožb David Beckham, ki je objavil podoben video.

MWF trdi, da je bilo prinčevo sporočilo v videu seksistično in da je glavni razlog za obtožbo ta, da je bila v času snemanja z njim njegova hči. Princa so vprašali, zakaj se je v videu pojavila le njegova hči, ne pa tudi njegova dva sinova. Po njihovem menju zato, ker naj bi princ s tem sporočilom mislil, da "fantje ne morejo imeti ženskih vzornic".

Prav tako so iz MFW dodali, da je njegova in Beckhamova objava vključevala "seksistično mikroagresijo" in da ne želijo več doživljati "pristranskosti in pomanjkanja resnice v večini prevladujočih medijev". Princ William obtožb ni komentiral, prav tako ne Beckham, feministična organizacija pa je izbrisala vse objave, povezane z obema.

Komentarjev 4
  • Ender3 13:57 27.avgust 2023.

    Kaj moramo te vsebine prebirati v domačem tisku. ? In kdo prejema za to denar ?

  • Dejan Vehovec 13:09 27.avgust 2023.

    Sem prebral da je obtožen in se pozanimal zarad česa je obtožen. Potem pa se mi je ustavilo, nikakor mi ne uspe dejanja s seksizmom povezat. Še dobro da je tako.

  • dare326 12:51 27.avgust 2023.

    Feministke so se odločile, da bodo nabijale princa Vilija. Kakorkoli bi se slikal, ne bi bilo prav in bi našle motiv za kritiko.

Sorodne novice