Magazin > VIP
4578 ogledov

S tem se danes ukvarja Mark Žitnik

Mark Žitnik
1/7
Mali čudež narave
Nekoč direktor popularne komercialne televizije, se je vrnil k svojim koreninam, k duhovnosti.

Marka Žitnika večina pozna kot nekdaj priljubljenega televizijca komercialne televizije Paprika in zagnanega aktivista za pravice otrok s prirojenimi srčnimi napakami, kakršno ima njegov sin Tristan. Duhove pa buri tudi z dejstvom, da ima njegov Tristan dva ljubeča očka, ki bi zanj prodala svojo dušo. 

Mark se je pred skoraj desetimi leti povsem umaknil izpod sojev žarometov in svoje poslanstvo sedaj izpolnjuje kot osebni trener za dušo. Nekaj, kar je v tujini znano že nekaj let, v Sloveniji pa še v povojih. "To ni nekaj, kar sem si izmisli, ko sem končal s televizijsko kariero, pač pa sem se s tem ukvarjal že prej. Že zelo zgodaj v mladosti sem energetsko zaznal samega sebe in knjigo Odgovori izdal že pred svojo televizijsko kariero. Torej to ni neka nova kariera, le moja pot, h kateri sem se vrnil po več letnem premoru. Ta svoj dar sem bogatil s številnimi novimi znanji, na številnih tečajih in delavnicah, prelomnica pa se je zagotovo zgodila s Tristanovim rojstvom, ko sem na svoji življenjski zgodbi lahko razumel, da se res vse stvari v življenju zgodijo z razlogom. Tako, kot sem takrat sebi in bližnjim pomagal čez to težko obdobje, to sedaj z veliko ljubeznijo in spoštovanjem prenašam na svoje stranke," pravi Mark.

In kaj pravzaprav počne? "Največ se ukvarjam s poslovnimi coachingi, partnerskimi odnosi, predvsem interpretacijo misli in reči, ki jih izgovorimo, ter mediacijo, kadar dva stvari ne znata ali ne zmoreta razrešiti sama. Po tej izkušnji s sinom, ki se je rodil s težko srčno napako in prestal že nekaj operacij, sem se temu resnično posvetil s toliko ene ljubezni, volje in energije. Pa tudi časa in ravnovesja imam z leti več, da to lahko počnem odgovorno."

Več o njegovem delu si lahko preberete tukaj.

Komentarjev 4
  • Majazmaja 11:48 17.april 2018.

    Osebni trener za dušo - a to resno al kaj? Ne me j. A zdaj, ko se brez fromalne izobrazbe takile mešalci megle ne smejo več reklamirati kot psihoterapevti, se imenujejo pa tako? Pomoje ne bo biznisa. Naj se loti ...prikaži več kakšnega resnega dela, če ne bo še en osebni stečaj. Pa naj se neha šlepat po medijih preko otroka - to je najnižja oblika medijske prostitucije.

  • Lovebites 15:43 14.april 2018.

    In ne pisat o nekem kodeksu in bontonu.Da ne govorimo o vasem analfabetizmu in rubriki"prijavite napako",kjer bralci igramo vase lektorje,ker ste nepismeni,objavljate fake (fuck)news in se konstantno norcujete iz nas in nas imate za neumne.Posiljujete nas z islamom,elektricnimi avtomobili in ...prikaži več pisete nestrokovne clanke o avtomobilih itd ker imate neizobrazene pisune,ki nimajo nic skupnega z objektivnim in raziskovalnim novinarstvom.Pa korektnosti nimate.Brisete vse,kar vam ne sede.

  • Lovebites 15:25 14.april 2018.

    Ana,mentalno stanje se odraza na tvojih zmazkih.Zakaj ne napises o tem pedrajslu(homosreksualcu),kako besposoben "poslovnez" je bil in na koncu pristal v osebnem stecaju,pa se s prestiznimi znamkami se je tako veselo preseraval.Ccccc.Zdaj pa nateguje folk na suho.Ce je tako pameten,a ...prikaži več sam sebi ni znal "svetovati"o svojem "poslovnem(ne)uspehu. Pa pamza izpostavlja za to,da pokasira kak€.Nima za burek.Da vidimo,kdaj me boste brisali.Kot S Koreja.Vi lahko prbijate,mi pa ne smemo pisat resnice.

Sorodne novice