Magazin > VIP
4268 ogledov

Šokantne podrobnosti: Avicii na dan pojedel 20 tablet

avicii
20. aprila je minilo eno leto od nepričakovane smrti priljubljenega švedskega didžeja Tima Berglinga, ki je bil znan pod umetniškim imenom Avicii.

Avicii si je v Omanu, kjer je bil na počitnicah, sodil sam. Njegova družina je po zvezdnikovi smrti za švedski časnik Aftonbladet povedala, da Tim ni bil rojen za glasbeno „mašinerijo“. "Bil je občutljiv fant, ki je ljubil svoje oboževalce, soju luči pa se je izogibal,“ so zapisali in dodali, da je bil „krhka umetniška duša“.

Že leta pred svojo smrtjo se je Avicii boril z zdravstvenimi težavami, ki so bile rezultat zlorabe alkohola. "Na začetku sem se mu izogibal, nato pa sem spoznal, da sem po nekaj kozarčkih bolj sproščen. Pomagalo mi je prestati nastope,“ je v dokumentarnem filmu o svojem življenju povedal zvezdnik, ki so mu po vnetju trebušne slinavke leta 2014 odstranili slepič in žolčnik. "Ubilo me bo,“ je še dodal glasbenik, ki je od zdravnikov zaradi nenehnih bolečin dobil več zdravil, od katerih je postal odvisen. "Na dan sem pojedel 20 tablet, a so mi kljub temu zagotavljali, da nisem odvisnik. Še vedno sem imel tesnobo, a moral sem na turnejo.“

DJ Avicii Magazin Instagram kaznoval Aviicijevo skrivno dekle
Leta 2016 je Avicii razglasil, da se iz zdravstvenih razlogov umika in da ne bo več nastopal, še vedno pa je ustvarjal glasbo.
Aprila 2018 je odpotoval v Oman. Pri 28-letnih si je tam vzel življenje. "Želel si je miru,“ so povedali njegovi svojci, ki so morali Tima v krsti prepeljati domov.

Družina in prijatelji so še vedno travmatizirani in se sprašujejo, zakaj zvezdnik ni videl drugega izhoda. Pravijo, da za seboj ni pustil poslovilnega pisma, v katerem bi razložil vzroke za svojo odločitev. Njegova smrt jih je namreč presenetila, saj nič ni nakazovalo na to, da Tima pestijo tako hude duševne težave. "Bil je dobre volje, imel je veliko načrtov, želel je obiskati mnogo krajev,“ je povedal njegov oče.

Avicii Magazin Ganljiva gesta na dan Aviciijevega pogreba

Avicii bi se moral po počitnicah vrniti v studio in dokončati album z naslovom TIM. Tega bodo izdali 6. junija, na njem pa bodo pesmi, ki jih je Avicii napisal v zadnjih treh mesecih življenja. Album so producenti dokončali s pomočjo zapiskov na glasbenikovem mobilnem telefonu in računalniku.

Pesem SOS je že izšla. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.