Magazin > VIP
15388 ogledov

Špela Grošelj: "Začelo me je stiskati v prsih, občutila sem strah"

špela grošelj Planet TV
“Čas je, da začnemo govoriti o tem,” je povedala.

Špela Grošelj se je prvič s tesnobo srečala spomladi leta 2020, ko je kot strela z jasnega udarila novica, da se je razšla s takratnim fantom Gregorjem Poljancem Kirschem. Novica je vse zelo presenetila, saj sta skupaj v obdobju korone preživljala samoizolacijo in pred tem bila še na sanjskem dopustu v Vietnamu.

“Korona je čez noč posegla v moje delo, saj so bili onemogočeni pevski nastopi in vodenje na televiziji. Takrat se je začelo. Najprej sploh nisem vedela, kaj se dogaja. Začelo me je stiskati v prsih, občutila sem nekakšen strah pred prihodnostjo. Samo vesolju sem lahko hvaležna, da imam teto, zelo dobro in uspešno terapevtko Mario Dolenc (mamina sestra), ki živi in dela v Avstraliji že 50 let. Z njo sem v tistem obdobju govorila skoraj vsak dan. Brala sem knjige na temo tesnobe, gledala videe, imela terapije na daljavo,” je razkrila. 

V zadnjih treh letih je preizkusila ogromno načinov, kako se soočiti s tesnobo, in ugotovila, da smo si ljudje različni in vsak človek mora sam ugotoviti, kaj mu najbolj odgovarja. Vsakemu, ki se sooča s težkimi občutki, na srce polaga naslednje: “Naj vas ne bo sram iti po pomoč. Le ta je ključ do začetka reševanja situacije. In ne, niste sami v tem. Ogromno nas je takšnih in čisto nič ni narobe z nami. Glede na to, da je v zadnjih letih zaradi načina življenja, ki ga živimo, beležena ogromna porast tesnobe med ljudmi, je čas, da se o tem začne več in bolj poglobljeno govoriti”.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Pierre 14:37 04.avgust 2023.

    Desnjake pa tudi, ker niso več na oblasti.

  • ana77 08:51 04.avgust 2023.

    Levake vedno vsak dan stiska ha.ha .......

Sorodne novice