Magazin > VIP
17717 ogledov

Špela Grošelj zadevo predala odvetniku

špela grošelj Planet TV
Po treh mesecih čakanja je zadevo predala odvetniku.

Zadnja oddaja prve sezone šova The Biggest Loser Slovenija je bila posneta sredi januarja, a njegovi voditeljici Špeli Grošelj produkcijska hiša Omega Productions še vedno dolguje del plačila. Grošelj je za naš portal povedala, da je zadevo predala odvetniku, ker z omenjeno produkcijsko hišo ni prišlo do dogovora. 

Omega Productions del plačila dolguje tudi Mihu Brajniku, ki je na projektu delal kot scenarist. Direktor podjetja Omega Productions Nemanja Mićič nam je že pred časom odgovoril, da za naš portal ne daje izjav, se je pa oglasil za oddajo Tednik, kjer je povedal, da Brajnik plačila ne bo dočakal, ker ga menda ni bilo na snemanju, ustreznega zdravniškega dokazila pa menda ni predložil. Brajnik očitke zavrača. Manjkal naj bi le en dan, ko si je zlomil prst.

Govorilo se je tudi, da srbska ekipa, ki je delala na resničnostnem šovu, ni imela urejenih delavnih dovoljenj, kar je za Tednik zavod za zaposlovanje tudi potrdil. 

Udarec ostal nesankcioniran?

O dogajanju na Planet TV se je začelo pisati po tem, ko je generalni direktor Planet TV, Vladan Andjelković , udaril scenarista Dareta Hriberška. Naša druga največja komercialna televizija je takrat razložila, da zadeve ne komentira, ker gre za osebni spor. "V družbah Antenna TV SL in TSmedia imamo ničelno toleranco do kakršnekoli oblike nasilja, zato nas je dogodek pretresel. To ni kultura, za katero si prizadevamo, in za tovrstno dejanje ni prav nikakršnega opravičila. Skladno s tem smo takoj sprožili ustrezne interne postopke," so še dodali, kakšne postopke so uvedli, pa niso razkrili.

Ne Telekomu, ki je 66-odstotni lastnik Planet TV (62,5 odstotkov Telekoma je v državni lasti), pa so za naš portal takrat povedali, da je "navedena situacija interna zadeva", ki jo rešujejo znotraj skupine.

Od dobro obveščenih virov smo izvedeli, da so kmalu po incidentu proti Andjelkoviću sprožili postopek izredne odpovedi, Andjelković je na spletni strani podjetja Antenna TV SL sicer še vedno naveden med direktorji. 

Komentarjev 10
  • Mali Miha 19:59 12.april 2018.

    Po 800 letih skupnega bivanja z germani smo zahodni slovani z njimi že skoraj gensko povezani. Komur so balkanci bolj všeč pa naj se z njimi brati na svojo odgovornost in ne nam zdaj jokat če so koga nategnili.

  • tomaz 13:18 12.april 2018.

    V SLO imamo kar nekaj dobrih produkcijskih hiš, a se raje odločajo za tuje iz bivše juge, ker ponudijo nerealno nizke cene, potem se pa dogaja to kar je opisano v članku.

  • 3b4e9e3a5c4be9cac6ad5335a948cb51271404c2 10:30 12.april 2018.

    to se pač dogaja, če se zapletaš s čefurji....eni očitno še niso dojel, da z balkanci ni nič za met, sploh kar se biznisa tiče...pa kako je sploh možno, da je Srb direktor televizije, ki je v večinski lasti države ...prikaži več Slovenije?? pa a je to normalno?? poleg tega pa ta primitivc od direktorja še agresijo izvaja nad zaposlenimi in jih pretepa..,