Magazin > VIP
23687 ogledov

Srce parajoča zgodba o smrti mame naše voditeljice

alenka kesar Facebook
Naša voditeljica skoraj 5 let po mamini smrti odpira še zadnje kozarce marmelade, ki jih je skuhala mama.

Dolgoletna voditeljica rubrike Vizita v oddaji 24 ur Alenka Kesar je danes našla svojo strast v pisanju, s svojo zadnjo knjigo Da bi sladko zaspala pa se je poklonila pokojni mami. Alenka je v knjigi opisala njun prelep odnos in tudi zgodbo o odhajanju, pisateljici pa je ob praznikih še posebej hudo za mamo, zato je na svoji spletni strani z bralci delila srce parajočo zgodbo. 

Kot vsak večer jo je poklical oče in ji zaupal, da je pekel ženine marmeladne rezine in da je v shrambi ostal predzadnji kozarec ribezove marmelade, ki jo je skuhala ona. "Sapo mi je vzelo nenadno in z vso močjo. Kot bi prejela udarec v trebuh in bi me zvilo v kepo. Telefon sem si pritisnila močneje na uho, prisluškovala besedam, ki so se mi vrtele po glavi. 'Zelo rada imam mamine marmeladne rezine,' sem po tiho rekla. 'Vem,' je rekel oči, 'še posebej so dobre z ribezovo marmelado, tako dobro pokislijo'. Pokimala sem skozi zaveso solz, ki sem jih odmetavala z roko in si nos brisala v mehko črno majico, ki sem jo nosila. V potokih so tekle solze, ko sem pred očmi imela svojo mami, kako kuha marmelado v bluzi z ovratnikom in krilom na A, z belim predpasnikom in obvezno šminko na ustnicah. Videla sem jo v kuhinji, kjer je vključen radio, po možnosti s pogovornimi oddajami, ki jih je mami tako rada poslušala, medtem ko je kuhala. Okno je bilo odprto in med lonci se je vrtela kot balerina, enako mila, enako spretna, enako vitka in čudovita. Mešala je marmelado, vrela vodo za kozarce in pisala etikete za na kozarce. Videla sem jo živo pred seboj, da sem komaj uspela zajeti malo sape, da sem lahko nadaljevala pogovor. 'Kako sploh prenesemo, da je ni več?' sem vprašala očeta, najbolj človeškega med ljudmi. Najbolj prijaznega med prijaznimi. Med oče je človek, kot jih ni več na tem svetu. 'Kako prenesemo, da je ni več?' 'Zaradi spominov, ki jo imamo nanjo,' mi je odgovoril, počakal, da sem nehala ihteti v slušalko. 'Prav zaradi nje in spominov nanjo preživimo,' je nadaljeval," je Alenka s svojimi čudovitimi besedami opisala čustven pogovor z očetom.

Celoten zapis si lahko preberete TUKAJ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alenka Kesar (@alenka_kesar)

Komentarjev 4
  • Grof 18:50 28.december 2022.

    Soseda je umrla pri devetindvajsetih, pa ni nikjer pisalo, a trpela je kot pes na zarjaveli ketni, bolj važno je, da nam tv A kanal, ker nimajo nič pametnega za počet, plačat pa morajo svoje pevce, komentatorje novic, da nam ...prikaži več predvajajo, razgaljajo, igralce, nogometa, pa pink ponka, pa drsalkarje in jate posameznikov iz športa, na vsake tri ure po po tri in pol ure na dan, tako kot, ….. ja madonca, za kaj nas imajo državljane, mislim,

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 12:23 28.december 2022.

    Joj naj se že žensko sprijazni, da mame ni več, da je umiranje del življenja. Bivša voditeljica je stara cca 50 let, kaj je mislila, da bo mama večno? Že kar malo najeda s temi kako pogreša mamo zapis o ...prikaži več predzadnji njeni marmeladi. WTF?!

  • Avatar pantani
    pantani 10:19 28.december 2022.

    Ma ste slabši kot Mehiške in Turške žajfnice skupaj!!!

Sorodne novice