Magazin > VIP
12971 ogledov

Tadej Pogačar s to gesto pokazal, kako velik je!

Tadej Pogačar Epa
Podaril veliko dragocenost ...

V soboto se je v Ljubljani zgodil nepozaben večer v podporo otrokom z redkimi boleznimi. Na polnem Kongresnem trgu je se odvil eden najlepših in najbolj čustvenih koncertov pri nas, Veliki dobrodelni koncert Viljem Julijan, na katerem so za male borce nastopili številni domači in tuji glasbeni zvezdniki.

Glavne in največje zvezde tega čarobnega in edinstvenega dogodka pa so bili otroci, ki imajo hude redke bolezni, za katere so se s koncertom zbirala sredstva. Na velikem odru Festivala Ljubljana so se tako zanje zvrstila zveneča imena - Kvatropirci, Vesna Pisarović, Vanna, Lea Sirk, Nuška Drašček, Jacques Houdek, Nina Strnad, Rebeka Dremelj, Saša Lendero, Trkaj, Elvira Hasanagić in SoulGreg Artist & BigLights Band, prireditev pa sta povezovala voditelja Domen Valič in Ajda Bezenšek Špetič.

Viljem Julijan | Avtor: Društvo Viljem Julijan Društvo Viljem Julijan

Koncert, ki ga je s častnim pokroviteljstvom podprl predsednik Republike Slovenije Borut Pahor sta organizirala glasbenik SoulGreg Artist in njegova žena Nina Bezenšek s svojim Društvom Viljem Julijan. "Ta veličasten dogodek je glas in zapuščina najinega preljubega Viljema Julijana, ki je pri svojih dveh letih in pol izgubil bitko z neozdravljivo boleznijo. To je koncert, ki je posvečen vsem malim borcem in z njim jim podajamo vso našo podporo in ljubezen. V tem večeru naša srca bijejo samo zanje," sta povedala SoulGreg Artist in Nina.

"Vsa sredstva, ki smo jih zbrali s tem prekrasnim dogodkom skozi našo zbiralno akcijo bomo v celotni namenili malim borcem," pravi dr. Nejc Jelen, predsednik Društva Viljem Julijan. Pri tem pa je bil to najuspešnejši koncert do sedaj, saj so z njim uspeli zbrati kar okrog 50.000 evrov.

Dogodek pa je s prav posebno gesto podprl tudi naš športni as Tadej Pogačar. Tadej je namreč v dobrodelne namene podaril svoj rumeni dres, ki ga je osvojil za prvo mesto na letošnjem Tour de France. Izkupiček bo šel prav tako za otroke z redkimi boleznimi. Akcijo licitacije dresa bodo v društvu Viljem Julijan začeli v prihajajočih dneh. 

Viljem Julijan | Avtor: Društvo Viljem Julijan Društvo Viljem Julijan

 
Komentarjev 5
 • Avatar Mehičanka76
  Mehičanka76 23:26 07.september 2021.

  Noro se mi zdi, da se mora denar za otroke z redkimi boleznimi zbirati preko koncertov in donacij, po drugi strani pa država razmetava z našim denarjem za nepomembne zadeve, npr. vse povezano z vojsko. Še sreča, da so naši ...prikaži več športniki veliki ljudje. Pa tudi estradniki stopijo skupaj, ko gre za pomembne in velike reči.

 • jgm 15:23 07.september 2021.

  Sem že mislil, da je podaril kaj od svojih milijonskih zaslužkov...

 • Yanez 08:53 07.september 2021.

  Pogrešal sem še nekatera imena naše estrade. Npr. pevca in občasnega boksarja Predina, pa velikega človekoljuba in anticepilca Smolarja, pa dobrodelnega multipraktika Zlatkoja. Aja, tukaj se očitno ni nič zaslužilo...

Sorodne novice