Magazin > VIP
25345 ogledov

Tako globok je razkol: "Ne bi ga mogel niti objeti"

william, charles, harry Profimedia
Prvi odziv princa Williama na potezo njegovega brata je zelo oster. Kraljica bo v ponedeljek z vsemi vpletenimi reševala, kar se da še rešiti.

Odločitev princa Harryja, da se bo z ženo Meghan umaknil iz ospredja ter ne bo več opravljal nalog kraljeve družine, je še dodatno obremenila odnos z bratom in prestolonaslednikom princem Williamom. V javnost je prišel njegov komentar na šokantno najavo svojega brata. The Sunday Times se sklicuje na prinčevega prijatelja, ki se mu je William potožil. Po njegovih besedah je 37-letni princ zaradi Harryja neutolažljivo žalosten. 

meghan markle, princ Harry Magazin Šok na britanskem dvoru: Harry in Meghan se želita odseliti v Kanado

Tako naj bi William dejal, da v tem trenutku ni zmožen več "niti objeti" tri leta mlajšega Harryja. "Vse življenje sem objemal svojega brata, sedaj pa tega ne morem več storiti. Sva povsem ločeni entiteti."

princa Harry in William | Avtor: Profimedia Profimedia

William je poparjen, ker sta Harry in njegova 38-letna žena povsem zaobšla ožjo kraljevo družino in so o njunih načrtih, da se želita umakniti iz javnega dvornega življenja, izvedeli iz medijev. William naj bi bil tudi poparjen, zakaj Harry ne želi biti več član kraljeve "ekipe" ter si želi biti finančno neodvisen. Vseeno pa je William izrazil upanje, da bosta vojvoda in vojvodinja Susseška nekoč znova "na isti strani" kot kraljeva družina.

kate middleton Prvi posnetki Magazin Prvi posnetki Kate po Harryjevi in Meghanini odločitvi

princa Harry in William | Avtor: Profimedia Profimedia

Kraljica za ponedeljek sklicala odločilni družinski sestanek

Nedelja je dan, ko se kraljica zaradi obiska maše redno pojavlja v javnosti. Za njen današnji obisk cerkve v Sandringhamu (zgoraj) je zato vladalo še posebno zanimanje. 93-letna kraljica Elizabeta II. se je maše udeležeila sama, saj je njen sin in prvi v vrsti za krono princ Charles pohitel v Oman na pogovore z novim sultanom Haitamom bin Tarikom Al Saidom, potem ko je v tej državi v petek umrl dolgoletni voditelj sultan Kabus bin Said. 

Po pisanju Daily Maila pa bo Charles že jutri spet prisoten na kraljičinem posestvu v Sandringhamu, ki se ga bosta udeležila tudi William in Harry. To bo prvo srečanje bratov po Harryjevi napovedi. 

princa Harry in William | Avtor: Profimedia Profimedia

Na kriznem srečanju v navzočnosti kraljice naj bi skušali omiliti družinski spor in razdor, ki sta ga povzročila odločitev Harryja in Meghan. Slednja je sicer pred dnevi odpotovala v Kanado, a kraljica pričakuje, da bo sodelovala v družinskem pogovoru in iskanju rešitve glede usode Susseških prek videokonference.

Po prepričanju poznavalcev kraljeve družine gre za najhujšo krizo v njej po letu 1992, ko se je zgodila ločitev med Charlesom in princeso Diano na eni, ter ločitev njegovega brata princa Andrewa od žene Sarah. Tudi takrat je kraljica zahtevala izredno srečanje, na katerem so začrtali usodo članov kraljeve družine.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • db08d766e1b32fb730acfd95068d4776f2ee2b27 07:40 13.januar 2020.

    pa saj tale dva sta pol brata .......ne razumem pa naroda, ki podpira te lenuhe in jim namenja vsako leto vsaj miliardo €.........smešni Angleži

  • Onlytime 23:05 12.januar 2020.

    Vedelo se je, da tale Meghan ne more funkcionirati med kraljevimi, saj njihovo življenje ni življenje na platnu. Zagotovo jo lastni interesi vlečejo v umik iz življenja na dvoru. Škoda, da za seboj vleče še Harrya. Verjetno ji je začelo ...prikaži več protokolarno življenje presedati, čeprav je baje že od malega govorila, da bo princesa. Verjetno je mislila princeso na filmskem platnu.

  • anica00 19:46 12.januar 2020.

    Koliko časa boste pisali še pisali te neumnosi?