Magazin > VIP
38363 ogledov

Tako velika je že hčerka Roberta Kranjca

Robert Kranjec in Pika Facebook
Pika je srca gledalcev osvojila že kot čisto majhna punčka, ko je imel Robert še aktivno športno kariero, takšna je danes …

Pika, hčerka Roberta Kranjca je zrasla v pravo malo damo. In ker jabolko ne pade daleč od drevesa, je nad zimskimi športi navdušena tudi ona. Nekdanji svetovni prvak v smučarskih skokih tudi po koncu profesionalne kariere ostaja aktiven, k aktivnemu preživljanju prostega časa pa rad pritegne tudi svojo hčerko. Ker nas je letos zima bogato obdarila s snegom, se preizkušata v teku na smučeh.

Pika je letos tek na smučeh preizkusila prvič. Za zdaj se še privaja, vendar je pomembno, da se giba, je povedal Robert Kranjec. "Super je, da ji lahko v tem času, ko toliko športov ni mogoče izvajati, ponudim vsaj to. Pika pravi, da je težko, ampak vseeno uživa."

Kupila ji bosta rabljeno zimsko športno opremo

Z ženo Špelo sta si tekaško opremo za Piko izposodila, če ji bo všeč, pa ji bosta kupila rabljeno opremo na bolhi. "Za otroke je to še posebej smiselno, ker lahko otrok voljo do določenega športa izgubi ali opremo preraste. Takrat jo enostavno prodaš naprej," je še povedal Robert Kranjec. Gibanje se mu sicer zdi tudi pri otrocih izjemno pomembno skozi vse leto. Otroci naj izberejo, kar jim najbolj ustreza, pa naj bo to smučanje, deskanje, tek na smučeh ali sankanje, še svetuje.

Letošnjo zimsko idilo bosta torej Robert in Pika dodobra izkoristila za aktivnosti na snegu. Robert najraje teče v Planici in v Medvodah, kjer imajo nordijski center, prvič pa bo obiskal tudi tekaške proge na Jezerskem. "Ko sem šel na priprave na tekme, sem si pogosto v dnevu našel uro, da sem jo izkoristil za tek na smučeh. Sem tudi strasten navijač naših biatloncev in tekačev. Ko sem še aktivno tekmoval, sem si tekme rad ogledal tudi v živo, če je bil čas za to," je še povedal Robert Kranjec.

 

Tek na smučeh razgiba in krepi celo telo

Nekdanji svetovni prvak v smučarskih skokih poskuša kakšen skok izvesti tudi na tekaških smučeh, a se pošali, da takrat zagotovo tudi pade. Tistim, ki se s tem športom srečujejo prvič, svetuje, da naj jih spremlja nekdo, ki jih lahko nauči pravilne tehnike odrivanja. "Gre za zahteven šport, pri katerem dela resnično celo telo, zato je to odličen način za pridobitev kondicije. Morda je na začetku res težko, a ko osvojiš tehniko, postane lažje in tek užitek," je povedal Robert Kranjec.

Robert se bo morda letos s prijateljem preizkusil tudi v lednem plezanju, ko bodo pogoji ustrezni in varni: "Kot profesionalni športnik nisem imel časa preizkušati novih stvari, zdaj lahko dam priložnost čemu novemu." 

Komentarjev 5
  • marsal22 15:12 02.februar 2021.

    multikulti bedaki !

  • Lijana Gunc 13:44 02.februar 2021.

    Zame največ šteje zadovoljen in srečen otrok, kar Pika zagotovo je!

  • marsal22 13:08 02.februar 2021.

    Če črnega otroka kupiš v Afriki, se na daleč vidi ,da ni tvoj otrok !