Magazin > VIP
1369 ogledov

Težka preteklost: O življenju letošnjega oskarjevca bi lahko posneli film!

Ke Huy Quan Instagram
Neverjetno, a resnično ...

Ke Huy Quan je bil otroška zvezda v dveh največjih filmih osemdesetih, a je opustil igranje, ko je Hollywood nanj pozabil. Zdaj se je vrnil in takoj osvojil oskarja! "Pravijo, da se takšne zgodbe dogajajo le v filmih. Ne morem verjeti, da se mi to dogaja. To so ameriške sanje," je Quan v solzah povedal na podelitvi oskarjev, ko je sprejel nagrado za najboljšo stransko vlogo v znanstvenofantastični drami Vse povsod naenkrat.

V otroških letih se je Quan kot begunec preselil iz Vietnama v Hong Kong, nato pa pristal v ZDA. Po naključju je dobil avdicijo za vlogo kitajskega žeparja Short Rounda v filmu Indiana Jones iz leta 1984, naslednje leto pa je zaigral v filmu Gooniji. Z odraščanjem so vloge usahnile in kot koordinator kaskaderjev ter pomočnik režije se je zadovoljil z delom v zakulisju. 

Malo pred 50. letom pa se je ob ogledu šova Crazy Rich Asians (Noro bogati Azijci, op. a,), odločil, da bo še enkrat uresničil svoje sanje o igralstvu. Prijatelj, ki je agent, se je strinjal, da ga bo zastopal in dva tedna kasneje je Quan prejel klic glede vloge v filmu Vse povsod naenkrat. Ta film mu prinesel oskarja! "Moja mama je stara 84 let in doma gleda. Mama, pravkar sem dobil oskarja," je ganjeno povedal na podelitvi. "Moje potovanje se je začelo na ladji. Eno leto sem preživel v begunskem taborišču in nekako sem končal tukaj na največjem hollywoodskem odru," je še dodal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice