Magazin > VIP
48600 ogledov

To po RTVS drami in pritiskih počne Valentina Plaskan

Valentina Plaskan
1/6
Osebni arhiv
Za voditeljico, novinarko, igralko in pesnico je težko obdobje, po katerem je potrebovala odklop.

V medijih je septembra odjeknila tudi zamenjava voditeljice Dnevnika na TV Slovenija. Novinarko, urednico in voditeljico Valentino Plaskan so septembra z delovnega mesta namreč odpeljali v rešilcu, potem ko je izgubila zavest in potrebovala nujno zdravniško pomoč. Za Valentino je naporno obdobje, zaradi česar je bila že konec poletja na robu izčrpanosti. Nanjo je močno vplivala smrt Saša Hribarja, s katerim je ustvarjala Radio Ga Ga, nato pa so se začele še kadrovske menjave na RTV Slovenija. Poleg tega so se stopnjevali pritiski nanjo. "S strani nekaterih sodelavcev sem bila deležna tudi pavšalnih oznak o svojem delu, ki niso bile podkrepljene z dejstvi ali kakšno resnejšo analizo," je povedala takrat. Več o tem TUKAJ.

Plaskan se je konec oktobra vrnila na TV ekrane, in sicer kot voditeljica in novinarka jutranjih in dopoldanskih Poročil ter novinarka informativnih oddaj. Nedavno pa si je privoščila oddih, ki ga je po vseh dramah in pritiskih na RTVS resnično potrebovala. "Potovanje na Maldive se mi je zgodilo povsem nepričakovano. Nisem načrtovala predaleč v prihodnost, le objela in sprejela nenačrtovano pustolovščino. Ne maram namreč potovanj, ki jih bi morala zakoličiti že več mesecev prej in potem nestrpno pogledovati na koledar ter razmišljati zgolj o tem, kdaj že bo nastopil dan poleta. (smeh)," je razkrila za Žurnal24. 

Valentina Plaskan | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv

Čeprav je v tipično turistične kraje po navadi ne vleče, se je odločila za Maldive in ni ji žal: "Po navadi najraje potujem in to povežem s svojim delom oz. posameznimi projekti, tokrat pa sem si po zelo zahtevnem obdobju tako profesionalno kot zasebno res zaželela, da se zgolj uglasim sama s sabo in se odprem neznanemu ter novim izzivom. Ob tem je treba izpostaviti mojo mržnjo do pretirano turističnega načina obiskovanja tovrstnih rajskih destinacij, zato sem imela pred odhodom svojevrstne pomisleke. Ob podrobnem ogledu programa pa sem ugotovila, da pretiranega časa in prostora za poležavanje ne bo. In takrat sem vedela, odločitev je bila pravilna. Večino časa sem preživela pod vodo, ko sem se bodisi družila z želvami, plavala z morskimi psi in mantami bodisi občudovala neverjetno pestrost živih bitij, ki z barvitostjo in živahnostjo polnijo grebene atolov. Vsakič, ko sem se preselila v svet pod gladino, sem se počutila, kot da sem vstopila v brezkončen akvarij, kjer so na enem mestu zbrane vse najbolj eksotične ribe in druge živali podvodnega sveta. Prevzel me je tudi izlet na enega najbolj zelenih otokov Maldivov Thoddoo, ki se zaradi lastnega izvira vode šibi pod težo svežega sadja in zelenjave. S tal lahko pobereš zrelo papajo, ki je padla z drevesa, na poljih rastejo lubenice, za nekaj dolarjev ti prijazni domačini odprejo kokos, ki ga popiješ preko slamice. Skratka zares rajski spomini pospremljeni, s svobodo na stežaj odprtih oken, skozi katera pronica slutnja presežnega vpetega med smrt in rojstvo novega sonca." 

A ne le to, na potovanju je stkala tudi novo prijateljstvo. "Prelepo je, ko v tako globoki kontemplaciji spoznaš še navdihujoče ljudi, ki potrjujejo, kako se ljudje s podobno dušno tkanino preprosto moramo najti. Pogovori polni uvidov in potovanj pod gladine zavestnega so naju na tem potovanju povezali s pisateljico Azro Širovnik, s katero sva stkali zelo posebno prijateljsko vez in izmenjali dragocene uvide glede pisanja proze in poezije. Prav neverjetno je, kako se lahko z nekaterimi ljudmi družiš le nekaj ur, pa se ti zdi, kot da jih poznaš že vse življenje. Že tako mistično atmosfero pa je petkrat na dan presekal glas mujezina, ki je vabil k molitvi. Na Maldive, najmanjšo muslimansko državo v Aziji, sem prispela ravno ob začetku Ramadana, ko svet na nek način kar obstane, čemur je prilagojeno tudi časovno omejeno obratovanje trgovin in uživanje hrane. Tudi sama sem v teh dneh več časa posvetila raziskovanju presežnega in svojemu duhovnemu razvoju," je še razkrila Valentina.

Komentarjev 11
  • matermila 18:54 26.marec 2024.

    Ker so jo prestavili v dopoldanske termine, so zvečer ostale same stare grde babe.

  • viljem 06:53 26.marec 2024.

    Na Maldivih čakala na Pukljavega mentorja. Res ubožica in pesnica.

  • FejstDogaja 21:39 25.marec 2024.

    Kako je bila pa solidarna, ko so šikanirali njene kolege?

Sorodne novice