Magazin > VIP
17899 ogledov

Kot ping pong: Znani TV obraz iz RTVS nazaj na Planet TV

luka svetina Adrijan Pregelj/ RTV
Uredništvu informativne oddaje Planet 18 se je z marcem pridružil novinar in voditelj Luka Svetina.

S 1. 3. 2024 se je ekipi Planet TV pridružil Luka Svetina. V uredništvu oddaje Planet 18 se že veselijo skupnih izzivov. In Luka prav tako: "Vrniti se na Planet točno po dveh letih, odkar sva s kolegico Valentino Plaskan vodila oddajo Slovenija izbira, tj. soočenja pred državnozborskimi volitvami, je vsekakor nostalgično. Takrat sem se prvič preizkusil v takšni vlogi, na kateri izmed večjih slovenskih televizij, bilo mi je v veselje delati z ekipo na Planetu, oddaja pa mi je takrat služila tudi kot karierna odskočna deska. V kratkih dveh letih se je marsikaj spremenilo, vračam se precej bolj izkušen in z bolj debelo kožo."

Leta 2022 so Luki Svetini ponudili vodenje Odmevov. Njegov prihod na RTVS je dvignil veliko prahu, saj je Svetina nekoč delal za Novo24. O pritiskih, ki jih je bil takrat deležen, je tudi javno spregovoril. Pravi, da mu je bila takoj po prihodu prilepljena etiketa Janševega voditelja. 

Slabo leto pozneje je voditeljsko mesto izgubil in dal odpoved, kot je prvi poročal Bojan Požar. Informacijo je februarja potrdil za N1. Povedal je, da se z nacionalno televizijo razhaja “sporazumno in brez kakršnihkoli zamer”. Na vprašanje, zakaj je dal odpoved, je Svetina odgovoril, da zaradi novih izzivov. Že prejšnji mesec se je govorilo, da odhaja na Planet TV, kot smo poročali prvi, in to se je tudi zgodilo. 

"V zadnjih letih sem na vseh televizijah deloval kot novinar in voditelj. Rad imam razgibano delo, zato bi rad opravljal različne elemente novinarskega poklica. Tako bo tudi po moji vrnitvi na Planet," pravi. Zanimajo ga različne teme, kot so politika, šport, gospodarstvo ter zdravstvene teme. Je velik ljubitelj psov, najraje pa zaide v gore: "Hribe imam zapisane v genih. Doma sem z Gorenjske, z dežele hokeja, Jesenic, kjer smo obdani z Julijskimi Alpami na eni in Karavankami na drugi strani. Oče me je od malih nog s seboj praktično vsak sončen vikend jemal po hribih. Pred meseci se v sklopu svojega potovanja po Južni Ameriki, ki je bilo primarno posvečeno trekingu po Patagoniji, res obiskal tudi Pacifiško obalo. Pristaniško mesto Valparaiso in sosednji luksuzni Vina del Mar v Čilu, oboje spomladansko čudovito. Novembra je na drugi strani sveta pač že pomlad. Vedno sem govoril, da je povsod lepo, a doma na Gorenjskem najlepše. Dokler nisem novembra obiskal Bariloche v Severni Patagoniji, kjer živi tudi skupnost s 300 Slovenci. Imajo svojo šolo in svoj planinski klub. Družina Jerman ima v lasti žičnico, ki vas pripelje na hrib Cerro Campanario, odkoder je magičen pogled na to deželo tisočerih jezer in največjega med njimi, Nahuel Huapi. Da, tukaj, kjer sem dihal najbolj čist zrak do zdaj, bi nekoč živel."

Komentarjev 7
  • Avatar Zokispoki
    Zokispoki 17:20 06.marec 2024.

    Gospodič je znan TV obraz postal predvsem zaradi medijskega pompa ko so ga prejšnji politični šefi preselili v politično informativni program TV Slo. Sedaj ko pa so mu novi politični šefi odrekli zaželenost pojavljanja v najbolj gledanih terminih dnevno informativnih ...prikaži več oddajah na TV Slo, pa bo spet poniknil nazaj v anonimnost. No, kakšnih "14 dni" bo medijsko mogoče še zanimiv, potem pa off, oz. ga bodo gledali le še gledalci informativnega programa TV Planet...

  • 4krogci 16:43 06.marec 2024.

    Svoji pri svojih..ce pa mu tud tam se nebo izslo zaradi nesposobnosti, bo pa na Nori koncal spet.

  • Ender3 15:44 06.marec 2024.

    Kurbanija se ga je usmilil. Sicer pa ima tudi pri resnicoljubu na Nori24tv odprta vrata. Hud talent je ta Luka..

Sorodne novice