Sinoči je v oddaji riba, raca, rak kuhala Lili Murati, nekoč znana pod umetniškim imenom La Toya Lopez. Prav vsak udeleženec dobi od voditelja Klemna Bunderla prav poseben izziv, ki se ga mora pri pripravi svoje večerje držati.
Po navadi te izzivi niso težki, tokrat pa Lili pripravil prav posebnega. Glede na to, da Lili trenutno živi v novi gorici, ki je znana kot mesto vrtnic, je morala nekdanja pornesa v jedilnik vključiti vrtnico.
Vrtnice se po navadi uporabljajo v sladicah ali pijačah, a Lili je za pomoč prosila prijateljico, ki se je domislila zelo avtohtone rešitve. Dekleti sta za predjed namreč postregli solkanski radič, ki mu pravijo tudi goriška vrtnica, ta radič je namreč res videti kot vrtnični cvet.
Ker je Lili priznala, da v kuhinji ni ravno vešč, je na pomoč poklicala prijateljico, nekdanjo gostinko Patricijo. To pa ne pomeni, da je stala križem rok. Patricija ji je le sestavila jedilnik, naredila nekaj predpriprave, pokazala postopek, potem pa je večerjo za slavne kolegice dokončala Lili.
Ireni Vrčkovnik, Evi Boto, Anji Jenko in Tatjani Mihelj je pripravila veganski meni, solato z radičem oziroma goriško vrtnico, ajdove palačinke z gosto bučno omako in popečeno zelenjavo ter čokoladni fondi. Ker je bila rdeča nit večerje vrtnica, je bil takšen tudi pogrinjek, lilijina obleka in pa darilo ob slovesu. Lili je namreč vsaki dami podarila košarico novogoriških vrtnic in penino z vrtnico.
Za večerjo si je prislužila 18 točk od dvajsetih, še bolj kot hrano, pa so gostje pohvalile vzdušje. Dekleta so se tako ujela, da je bil to večer, poln smeha in veselja.
Toliko je izmaličena, da tudi normalno govoriti ne more, punce pamet v roke, vzemite si jo za vzgled, kaj naredi botoks.
Bljak, fuj buuuu, buuuu.
Usta uničena od fafanja...