Magazin > VIP
73 ogledov

"Z njim se višine nisem bal"

Vesmin Kajtazović Facebook
Govorili smo s prijateljem priznanega slovenskega fotografa Vesmina Kajtazovića, ki se je v soboto ponesrečil z letalom.

"V soboto dopoldne mi je še povedal, da ima popoldne z očetom v načrtu polet do Cerkelj ob Krki, nato do Šentvida pri Stični in nazaj na prečensko letališče," o zadnjem letu 43-letnega Vesmina Kajtazovića, podjetnika in fotografa, pravi njegov prijatelj Andrej Matič.

Vedno s fotoaparatom

Matič in Kajtazović sta skupaj večkrat fotografirala iz zraka: "Z njim sem se v letalu počutil varnega, čeprav se bojim višine." Kot dodaja, je Kajtazović tudi skakal s padalom in med skokom fotografiral in snemal.

O tem, kaj je povzročilo nesrečo, Matič tako kot drugi le ugiba: "Se je pa moralo zgoditi zelo hitro, saj ni aktiviral padala." Je pa, kot še razmišlja, nekako bolje, da je bil 78-letni oče z njim v letalu, saj zaradi tesne povezanosti s sinom izgube ne bi prenesel.

Vzrok nesreče na Vrhu pri Križu v Občini Žužemberk še ni znan, preiskava pa bo verjetno, kot pravi Alenka Drenik s Policijske uprave Novo mesto, trajala še kar nekaj časa.

 

Komentarjev 1
  • darciwald 11:58 03.april 2014.

    http://www.youtube.com/watch?v=ymqVCo-bA34