Magazin > VIP
8675 ogledov

Zadnje besede prijateljici: Toše Proeski imel zle slutnje

Toše Proeski Žurnal24 main
Toše Proeski je očitno slutil, da se bo zgodilo nekaj tragičnega.

Enajst let po smrti Tošeja Proeskega bo izšel album Secret Place, na katerem bo deset novih pesmi, ki jih je v angleškem jeziku napisal in posnel tragično preminuli makedonski pevec. Pri nastajanju tega albuma so sodelovali člani njegove družine in znani glasbeniki.

“Z besedami ni mogoče opisati čustev, ki jih doživlja naša družina. Ta neskončna žalost se ne bo nikoli končala. Ni res, da čas celi rane. Človek se nauči živeti z žalostjo in s strašno resnico,” je izjavil pevčev svak Slaven Risteski in se ob tem zahvalil vsem, ki so družini stali ob strani. 

toše proeski Magazin Enajst let od smrti Tošeja Proeskega: To se je zgodilo z njegovim dekletom

Stricu se je poklonil tudi nečak Kristijan Risteski. Napisal je pesem We are blood (Smo kri), ki je nastala na podlagi dolgih pogovorov o pevcu. Ob tej priložnosti se je oglasila tudi novinarka Sonja Aleksovska Nedelkovska, Tošejeva prijateljica, ki je o njem napisala knjiga Ovo nije kraj (To ni konec). Pravi, da jo je njuno prijateljstvo zelo zaznamovalo. “Na balkanski sceni že dalj časa iščem moškega, ki bi mu bil podoben. Nisem ga našla. Bil je edinstven, nenadomestljiv. Imel je neverjetno karizmo, moč, ki ste jo občudovali. Ne pretiravam, ampak on je bil drugačen. Njegove oči so bile zrcalo njegove duše,” je povedala novinarka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#WeAreBlood new single and video available 29.10.2018 upcoming album #SecretPlace🎸🤘

A post shared by Kristijan Risteski (@kristijanristeski) on

Makedonska pevka Kaliopi pa pravi, da je mesec oktober (Toše je umrl 16. oktobra, op. avt.) nekoč oboževala, od pevčeve smrti pa je to zanjo zelo turoben mesec. Za simpatičnim temnolascem žaluje tudi njegova prijateljica, pevka Elena Risteska, ki je razkrila, da je Toše očitno čutil, da se bo zgodilo nekaj slabega. “O vsem sva se pogovarjala. Govorila sva tudi tistega usodnega večera, pred odhodom na Hrvaško. Še vedno trdim, da je slutil, da se bo zgodilo nekaj strašnega. Na koncu pogovora mi je rekel, da se vidimo čez nekaj dni, ko je dodal, "če bo Bog dovolil", pa je globoko zavzdihnil.'”

Njen glas je bil zadnji, ki ga je Toše slišal po telefonu. 
 

Komentarjev 1
  • Avatar ecipeci
    ecipeci 07:46 07.november 2018.

    "Na balkanski sceni že dalj časa iščem moškega, ki bi mu bil podoben". Ne samo na balkanski, nasla ga ne bos na celem svetu. Tose je res bil edinstven. Takih vec ni in jih ne bo!