Magazin > VIP
126213 ogledov

Zato ima Blaž Švab ob sebi mlado Melani in ne Darje Gajšek

Blaž Švab, Melani Mekicar RTVS
Nova TV oddaja na TV Slovenija, V petek zvečer, ima že znanega voditelja, a novo voditeljico, to je razlog …

Blaž Švab in Darja Gajšek sta dolgih sedem let skupaj ustvarjala priljubljeno oddajo Slovenski pozdrav, ki pa se je lansko leto poslovila. Naj spomnimo, da je oddaja veliko prahu dvigala tudi zaradi tožbe Natalije Verboten, ki jo je pevka proti TV Slovenija tudi dobila. Scenarij oddaje naj bi bil namreč zelo podoben tistemu, ki sta ga s soprogom pred leti oddala na razpisu za novo TV oddajo. Sodišče jima je to tudi večkrat pritrdilo. A menda to ni bil razlog, da so Slovenski pozdrav umaknili s TV zaslonov, pač pa je bil menda čas za nekaj novega.

In nekaj novega so TV gledalci tudi dobili, to je oddaja V petek zvečer, ki pa jo še vedno ustvarja in vodi Blaž Švab. Švab je tudi pojasnil, zakaj s seboj ni vzel tudi Darje, pač pa se je odločil za novo sovoditeljico Melani Mekicar

Blaž Švab in Darja Gajšek | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"Slovenski pozdrav je bila uspešna zgodba, ki smo jo 7 let snemali v Begunjah. Super zgodba, 200 oddaj, 6 silvestrskih in 5 festivalov polka in valček. To je bila srčna in uspešna zgodba. Imeli pa smo tudi ta privilegij, da smo lahko posneli poslovilno sezono, 8 oddaj, v katerih smo se spominjali najlepših trenutkov in zgodb. Z Darjo naju ljudje povezujejo s to oddajo, super sva se ujela, veliko jih je reklo, da sva vodila tako, kot da bi si brala misli. V petek zvečer pa je povsem nova oddaja, z drugo vsebino in ekipo. Enako je le to, da jo delam jaz. Skupaj z Juretom Karasom," pravi Blaž. 

"Seveda sem imel besedo pri izbiri sovoditeljice, saj je pred kamero to zelo pomembno. Televizija je zelo oseben medij, ki pokaže čisto vse, vse občutke  in najpomembnejše je, da se človek pred kamero dobro počuti in da je v družbi človeka, ki mu je ljub. Melani ima zelo rada tudi ekipa. Ekipa ti more pomagati, te imeti rada, da se ta kemija potem čuti na zaslonu. Tudi Dajo, ki je odlično opravljala svoje delo, je imela ekipa zelo rada. Darja je vrhunska voditeljica in prepričan sem, da bo kmalu spet ustvarjala in vodila kakšno oddajo, ker ji gre to zelo dobro od rok," še dodaja Švab. 

Melani pa ni le voditeljica, je tudi vrhunska plesalka, radijska moderatorka, igralka in fotomodel. 

Za petkov termin sta se vsak s svojim konceptom borila oba 

Na Instagramu pa se je oglasila Darja Gajšek in priznala, da si je tudi sama želela postati del nove petkove oddaje. "Petek je in jaz nocoj ne bom v vaši družbi. Žalostna? Seveda sem! Nisem pa rekla zbogom in nikoli vam ne bom rekla zbogom! Tudi v tej zgodbi sem želela biti vaša petkova družba, pa se moje želje žal niso uresničile. Ampak verjamem v to, da bomo kmalu spet skupaj! Zato, ker za harmoniko pač mora biti prostor! Rada vas imam in sem vam hvaležna za vso podporo," je zapisala in s tem namignila, da se morda vseeno vrača na TV zaslone. 

"Želela sem biti petkova družba. Da se bo Slovenski pozdrav zaključil, sem izvedela iz medijev. Škoda, ker smo imeli res lepo gledanost, tudi poslovilna sezona. Zaradi tega sem naredila koncept za novo narodno zabavno oddajo in ga poslala vodstvu TV Slovenija, a so mi konec januarja sporočili, da so izbrali Blažev koncept, ki ga je naredil s svojo novo ekipo. A narodno zabavna glasba ima kaj za povedati in glas ljudstva ne more biti utišan,"  je za zurnal24.si povedala Darja, ki ne bo vrgla puške v koruzo. 

"V sedmih letih sem se pred kamero tako skalila, da lahko pred njo stojim tudi sama. Trenutno se pogovarjamo o nekaterih stvareh, a dokler se ne realizirajo, o tem ne bi govorila. Lahko pa povem, da delam na tem, da se jaz in narodno zabavna glasba vrneva na TV zaslone. To si želim delati," pravi Darja, ki s harmoniko ta čas zabava na družbenih omrežjih, njeni posnetki pa dosežejo tudi več 100 tisoč ogledov. 

Komentarjev 6
  • kurt 12:03 24.marec 2021.

    Darja je pela na janševi proslavi in to je edini razlog njene odslovitve.

  • kurt 11:36 24.marec 2021.

    In po dolgih letih, sedaj ne gledam ob petkih zvečer narodno zabavne oddaje iz enega in edinega razloga, ker mi gre blaž na .urac, ne morem ga več prenašat..pa tudi oddaja je zanič.

  • alenka2 10:03 24.marec 2021.

    Blaž je pojasnil, zakaj s sabo ni vzel Darje... njegovo pojasnilo pa je tako, da ni nič pojasnil. En kup besed, vsebine pa nobene. Na vprašanje ZAKAJ je odgovor ZATO, dragi Blaž. Sicer pa nič novega, mi že od vedno ...prikaži več deluje tak - veliko hrupa pa nič konkretne vsebine. Mogoče bi moral v politiko...

Sorodne novice