Magazin > VIP
3146 ogledov

Znani Slovenec o delu na covid oddelku:  "Včasih niti nimaš časa za malico ali WC"

nejc rek
Njegov delavnik traja 12 ur in tako tudi več dni v kosu …

Nejc Rek, resničnostni zvezdnik šova Bar in aktivist za pravice istospolno usmerjenih, je lansko leto trepetal za svojega partnerja Reneja Žuniča, ki je bil žrtev homofobnega napada, po katerem je utrpel tudi trajne poškodbe. Letos pa so njune skrbi drugačne. Rene se namreč s covidom bori na prvi bojni liniji, saj v Avstriji dela kot medicinski delavec. 

"Po poškodbah, ki so mi jih zadali neznani storilci, ki jih še vedno niso odkrili, imam še vedno malce težav z bolečino v rebrih, ščipanjem v ledvici, bolečinami v nogi in tudi psiho, vendar jih skušam premagati, saj z veseljem opravljam svoj poklic in ga ne bi zamenjal za nič na svetu. Pri svojem delu moram nositi masko, skafander, vizir in dvojne zaščitne rokavice. Virus je zelo resen in prizadene različne generacije, z ali brez pridruženih bolezni. Seveda se pri nas v službi v Avstriji trudimo za vsakega bolnika posebej. Moraš biti pa vajen vsega hudega in te ne sme nič prizadeti, kar je v tej situaciji težko, hkrati pa moraš imeti čut za delo z ljudmi. Testirani smo nekajkrat na teden," pove Rene, ki dela tudi po več dni v kosu: "Pogosto sem po koncu dvanajsturne izmene izčrpan, da se lahko samo uležem v posteljo in zaspim. Delam po več dni skupaj in mogoče sem kakšen dan vmes prost in potem ponovno v službo, saj imamo tudi mi izpad osebja zaradi karanten ali same okužbe z Covid-19. Shujšal sem kar nekaj kilogramov, saj je veliko tekanja in dejansko včasih niti nimaš časa za malico ali pa, da bi šel na WC. Sam se okužbe ne bojim in po pravici povedano nimam niti časa, da bi se s tem obremenjeval."

Kako pa se z virusom in žrtvovanjem svojega partnerja spopada Nejc? "Ko se je vse skupaj s covidom začelo, me je grabila panika, počutil sem se utesnjeno, v strahu, da se okužim in kaj vse lahko povzroči virus, za kar sem potreboval tudi pogovor z mojim psihiatrom. Sedaj pa gledam na to popolnoma drugače in se ne bojim več, da bi se okužil, in sprejemam, da je virus prisoten med nami. Se pazim, kolikor se le lahko. Kar se tiče Reneja, pa ga občudujem, ker dela v takšnih razmerah kot so sedaj," nam je zaupal Rek. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice