Magazin > VIP
2889 ogledov

Znani Slovenec po povratku iz tujine mami z novim poslom

Samo Kozlevčar Instagram
Lahko ga preizkusite tudi vi ...

Samo Kozlevčar, oblikovalec, glasbenik in podjetnik, sicer sin naše glasbene legende, Tomaža Kozlevčarja, je zadnjih nekaj let živel na Novi Zelandiji, kjer sta z bratom ustanovila uspešen arhitekturni biro. A ne le to, na Novi Zelandiji so se Samu zgodile tudi velike zasebne prelomnice, poročil se je s svojo dolgoletno izbranko Anjo in postal očka. 

Mlada družinica pa se je že pred korono vrnila v Slovenijo, saj si je Samo želel uresničiti svoje dolgoletne sanje in odpreti verigo premičnih kavarn C1. Njegova prva premična kavarna stoji v ljubljanskem BTC-ju in obljublja najboljšo kavo v mestu. A ne le kavo, če boste imeli srečo, celo gospel koncert, saj se pri njem na kavi rad ustavi tudi Tomaž in s svojimi nekdanjimi kolegi iz legendarnega New Swing Quarteta kaj lepega zapoje. 

"Sam sem navdušen nad specialnimi kavami (specialty coffee) že dlje časa. Tudi v domači kuhinji imam že nekaj let profesionalen mlin in espresso aparat (višji nivo od večine kavarn), pa čeprav za tisti dve kavi na dan. To me pač veseli. Živeti na drugi strani sveta je nerazložljiv občutek in ko dobiš blagoslov kot je otrok, si želiš, da bi vsaj tisto začetno obdobje delil s preostankom družine. Odločil sem se, da svoj življenjski stil popolnoma spremenil, da nikakor ne želim biti odsoten od doma več kot 8 ur na dan in biti kot oče le delno prisoten. Odločitev je padla, gremo za krajše obdobje v rodno deželo, kjer so korenine, kjer so prijatelji in družina, da otrok tisto prvo obdobje, prve besede, prve korake doživi v krogu najinega rodnega kraja. Hkrati je bila to priložnost, da realiziram svojo strast do kave," o svoji odločitvi pove Samo. 

A kljub veliki vnemi je tudi njemu koronavirus, vsaj za nekaj časa, prekrižal načrte: "Zadnji enomesečni dopust po Novi Zelandiji, 3600 km vožnje, smo v ožjem krogu družine naredili v januarju 2020. Celoten mesec smo potovali, hkrati pa je bil to čas, ko sem stalno kreiral vizijo, kaj pričakujem od kavarne. Dogovoril sem lokacijo na Bregu v centru Ljubljane in na daleč že organiziral prijatelje arhitekte za izmero prostora ipd. Preden sem na daleč vse podpisal in investiral, sem dobil nek grenak priokus. Da nekaj ni v redu in da moram kljub dogovorom počakati, da v februarju pridem v Slovenijo in zadevo uredim na 4 oči. To je bilo ključno, saj se je že tretji teden po prihodu v Slovenijo pojavil 'strašni' virus tudi v Sloveniji in nas prisil v prvi 'lockdown'. Na srečo še nisem investiral v ta projekt. Še pravočasno sem najel kočo na Rogli in povabil preostanek družine, da se nam pridruži. Tam smo v udobju narave preživeli en mesec karantene, kjer sem v miru preoblikoval idejo glede kavarne in našel rešitev, ki ne bo odvisna od zunanjih dejavnikov, kot je virus ali svetovnih ciljev in napadov na gospodarstvo. C1 (coffee number 1) je postala veriga premičnih kavarn. Sam imam veliko strast do starodobnikov, avtomobilov, pa tudi do motorjev. Vedno me je mikal Piaggio Ape, ki velja za Vespo motor v pickup tovornjaček obliki. Odločil sem se ga predelati v kavarno. Uporabil sem znanje oblikovanja in arhitekture ter naredil nekaj, kar v Sloveniji ni še nihče. Videti je simpatično, čisto, urejeno in v radiju 100 metrov diši po sveže praženi ter seveda sveže mleti kavi."

A ljubka premična kavarna je veliko več kot le lonček najkvalitetnješe kave, je prostor, kjer se stekajo in natakajo le pozitivne energije, še dodaja mladi podjetnik. "C1 tako velja za najkvalitetnejšo kavo, vedno sveže praženo, vedno 100% arabiko, 9-18 g 'shote' ter pozitivno izkušnjo in prijazno osebje. To ni tista naivna prijaznost, gre za veselje do dela, zato tudi večkrat poudarim, da so k nam dobrodošli le pozitivni ljudje. Dejansko se govori o tej energiji, ki smo jo dosegli v kavarni, zato toliko bolj čutim odgovornost, da obdržim ta nek 'varni prostor' za obstoječe stranke. Odraz tega je vsekakor tudi občasna živa glasba, ki se je že večkrat spontano zgodila v kavarni. Tako so New Swing Quartet pobrali kavo na poti na sestanek in glasilke upeli v kavarni. Nekaj posnetkov imamo na socialnem omrežju. Podobno nas je obiskal Miki, pevec skupine Victory. Pa tudi Samuel Lucas in Marko Vozelj. BTC streetfood je torej prva stalna lokacija, v kratkem pa odpiramo več lokacij po Ljubljani, saj se je zadeva zapeljala v franšizne vode. Seveda pa je možno kavarno najeti, zato podjetja že najemajo kavarno za svoje teambuldinge ali poslovne dogodke, saj mnogim ni več vseeno kakšno kavo pijejo. In prav je tako. Pripravljeni smo tudi na poročno sezono 2021," dodaja Kozlevčar. 

Tudi Samo še vedno ni opustil glasbe, pred kratkim je pod taktirko očetove XXL vokalne skupine takole dal glas Prešernovi Zdravljici. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice