Magazin
21 ogledov

Z ljubljenčkom na počitnice

pes, kuža Shutterstock
Z mačko, psom ali dihurjem lahko Slovenijo zapustite le, če so čipirani in cepljeni.

S svojim psom, mačko ali belim dihurjem boste mejo lahko prečkali le, če bo žival označena z mikročipom. Prav tako boste potrebovali evropski potni list za hišne živali, ki potrjuje veljavno cepljenje proti steklini.

Priporočljivo je, da kosmatinca cepite proti kužnim boleznim. Da se izognete zapletom na potovanju, se pozanimajte, kateri pogoji morajo biti izpolnjeni, preden se odpravite v tujo državo. Tudi zahteve nekaterih (letalskih) prevoznikov so lahko specifične. Menjava okolja je za ljubljenčka stresna, zato ne pozabite na priljubljeno odejico ali igračko. S seboj  vzemite tudi dovolj hrane in priboljškov. Nenadna menjava hrane lahko namreč povzroči prebavne motnje.

Ob morju grozi nevarna srčna glista

Zajedalci. Če se odpravljate v obmorske kraje, kosmatinca zaščitite tudi pred nevarno srčno glisto, ki jo prenašajo komarji. Navadni repelenti ne bodo zadostovali, preventiva je na voljo v obliki tablet ali posebnih ampul.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.