Magazin
18 ogledov

Z otrokom na letalo

otroci, počitnice, letenje Shutterstock
Poskrbite, da bo potovanje z letalom potekalo brez neprijetnosti.

Dolge vrste in večurna čakanja na letališčih so na potovanjih zelo moteči, otroci pa jih še veliko težje prenašajo kot odrasli. Ponujamo vam nekaj praktičnih nasvetov, da možnosti za neprijetnosti zmanjšate na minimum:

  • Prijava na let od doma. Mnoga letališča in letalske družbe omogočajo prijavo na let prek spleta, zato to možnost izkoristite. Karkoli naredite doma in že pred odhodom, vam bo olajšalo pot. Za nekaj dodatnih evrov si pogosto lahko privoščite tudi, da se boste na letalo vkrcali med prvimi.
  • Angažirajte stevardese. Osebje v letalu je tam zato, da vam nudi pomoč. Stevardese poprosite, naj otrokom povedo kaj zanimivega. Pozanimajte se, ali si lahko najmlajši med poletom ogleda film ali dobi pobarvanko. Stevardese vam lahko tudi pomagajo pomiriti otroka, ki se boji poleta.
  • Naj vas čaka taksi. Tudi iskanje prevoza z letališča do končne destinacije je lahko zamudno. Taksi ali avto najemite že pred odhodom oziroma si na spletu zagotovite vozovnice za potovanje z avtobusom.
  • Ne pozabite na igrače. Včasih je čakanje neizbežno, otrokovo sitnarjenje pa boste preprečili s tem, da s seboj vzamete nekaj njegovih najljubših igrač. Če je le mogoče, naj se spozna tudi z drugimi otroki na letališču.
  • Oblecite ga v prepoznavna oblačila. Otroci lahko med stotinami ljudi na letališčih hitro izginejo izpred oči, zato poskrbite, da boste lahko svojega malčka opazili že na daleč. Oblecite ga v prepoznavno barvno kombinacijo oblačil, mu okrog vratu zavežite pisano rutico ali ga pokrijte s kapo oziroma klobučkom. Odveč ne bo niti zapestnica z imenom, priimkom in vašo telefonsko številko, če se zgodi, da se otrok v množici izgubi. Otroška radovednost lahko premaga vašo pazljivost, zato raje razmišljajte preventivno.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.