Magazin
37 ogledov

Za finančno varnost otrok

nosečnica Shutterstock
Za šolnino otroka poskrbite že zdaj.

“Primeren čas za sklenitev ali prevetritev obstoječih življenjskih zavarovanj je vsekakor ob najemu kredita ali rojstvu otroka. Če je poudarek na dodatnem varčevanju, pa je življenjsko zavarovanje priporočljivo skleniti že v mladih letih, saj je premija zaradi nižje starosti ugodnejša,” pravi Igor Vidmar iz zavarovalnega zastopanja Zavpro.

Za izplačilo štipendije

“Vsi vemo, da je čas brezplačnega šolanja minil, zato bodo morali tudi za šolanje otrok poskrbeti starši sami. Že za 35 evrov na mesec, ki jih namenijo štipendijskemu življenjskemu zavarovanju najmlajših, lahko otrok v času študija pridobi spodobno štipendijo. Prednost življenjskega zavarovanja je tudi ta, da je izplačilo štipendije otroku zagotovljeno tudi v zavarovalnem primeru smrti starša,” pojasnjuje Katra Binter Čadež iz NLB.

V enkratnem znesku

Pri Zavarovalnici Tilia svetujejo sklenitev naložbenega življenjskega zavarovanja Moj otrok z dogovorjenim rokom izplačila in z najnižjo premijo 25 evrov. “Sredstva se plemenitijo v izbranih investicijskih skladih (ponujamo jih 41), ki jih ob poteku zavarovanja dobi otrok ob njegovi osamosvojitvi – ko je star od 18  do 25 let, odvisno od konkretnih potreb,” pravi Lucija Škerlj.

Mesečno ali enkratno

V življenjski zavarovalnici KD Življenje so za namen dolgoročnega varčevanja za otroke oblikovali posebno Fondpolico Otrok. “Zavarovanje je zelo fleksibilno, saj omogoča svobodno izbiro naložbene politike. Pozneje je možno izplačilo v enkratnem znesku ali kot mesečna renta,” predstavijo pri KD Življenje.

319 evrov na mesec

Izračun. Mama, stara 30 let, je pripravljena 17 let vsak mesec vplačevati 50 evrov in se življenjsko zavarovati v korist otroka z zavarovalno vsoto 10.200 evrov. Otrok bo, če bo sklenila zavarovanje NLB Vita Razigrana z zajamčenim donosom, tri leta vsak mesec prejemal znesek štipendije (izračun je informativen):­­­ 319 evrov ob upoštevanju letnega zajamčenega donosa oziroma 373 evrov ob upoštevanju donosa in predvidenega presežka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.