Magazin
23 ogledov

Za ljubitelje konj

Ali so konji poginili zaradi namerne zastrupitve, preiskujejo tudi kriminalisti, Žurnal24 main
Brezplačno učenje golfa lahko združite z ogledom kobilarne.

V nedeljo, 8. aprila, se bo v Lipici med 10. in 12. uro odvil Otroški dan golfa. Prireditev je namenjena predvsem tistim, ki se z golfom  šele spoznavajo. Predhodne prijave niso potrebne, prireditev pa je popolnoma brezplačna.

Vadba in Bambi Tour

Dan se bo začel s kratko predstavitvijo pravil golfa in športne opreme, ki jo potrebujete za igro. Nadaljeval se bo z vadbo golfa s profesionalnimi učitelji, za piko na i pa si boste lahko ogledali otroški turnir v golfu Bambi Tour. Vse udeležence Otroškega dne golfa čaka posebno presenečenje, ki vam ga seveda ne smemo izdati.

Brezplačen obisk muzeja

Po spoznavanju z golfom boste lahko dan nadaljevali v Kobilarni Lipica, saj si bo mogoče brezplačno ogledati sodobni muzej lipicanca Lipikum, ki je v starem jedru kobilarne. Zasnovan je drugače od klasičnih muzejev, v katerih si le ogledujete eksponate, saj obiskovalcu ponuja pravo doživetje, ki vključuje vse čute.

Klasična šola jahanja

Ljubitelji konj pa lahko lipicancem namenite ves dan; ob 15. uri se lahko udeležite predstave klasične šole jahanja (18 evrov na osebo, za dijake in študente 13 evrov, otroci 5 evrov) ali se ob 17. in 18. uri odpravite na vodeni ogled kobilarne (11 evrov na osebo, dijaki in študentje 8 evrov, otroci 5,50 evra). Otroci, mlajši od pet let, se lahko teh dejavnosti udeležijo brezplačno.
Med 10. in 18. uro bodo lahko preizkusili tudi jahanje na malih šetlandskih ponijih (primerno je za otroke med tretjim in desetim letom oziroma do največ 35 kilogramov telesne teže). Za 15 minut jahanja boste odšteli 8 evrov.V Kobilarni Lipica bo to nedeljo poleg lipicancev kraljeval golf.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.