Magazin
31 ogledov

Za zgodnje rezervacije enaka pravila

smucanje Shutterstock
Za odpovedi zgodnjih rezervacij veljajo enaki odpovedni pogoji kot za vse druge rezervacije. Pomembno je, da se potniki seznanite s splošnimi pogoji in jih temeljito preberete. Vsak organizator pa ima svoje 
pogoje.

Pri Kompasu turistom, ki rezervacijo odpovejo približno dva meseca pred odhodom, stornacijskih stroškov ne zaračunajo. Zaračunajo jih, če dopust odpoveste manj kot 45 dni pred odhodom. Načeloma velja, da se pri odpovedi do 30 dni pred odhodom plača deset odstotkov stornacijskih stroškov; bliže ko je dan odhoda, višji je odstotek stroškov.

Zavarovanje odpovedi

Pri nekaterih agencijah vas lahko odpoved krepko udari po žepu. Ponedkod plačate polovico stroškov, če je do odhoda manj kot en mesec. Če je do začetka počitnic še manj, se lahko zgodi, da boste ob odpovedi morali plačati celotno ceno. V vsakem primeru razmislite o zavarovanje rizika odpovedi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.