Magazin
129 ogledov

Zaščiteni tudi pri sankanju

sankanje Shutterstock
Med zimske dejavnosti, pri katerih se otrok lahko poškoduje, ne spadata samo smučanje in deskanje, temveč je na to treba misliti tudi pri sankanju.

Na policiji svetujejo, da izberete lesene ali kakovostne plastične sani brez ostrih robov in z močno vrvico za držanje, če se le da, pa tudi pri sankanju nosite čelado. Otroka imejte vedno pod nadzorom, saj ga lahko sani hitro odnesejo s sankališča med smučarje, kjer se lahko zgodi nesreča.

Smučanje

Zima je tik pred vrati, z njo pa tudi vse športne dejavnosti, povezane s snegom. Ker se številni otroci že zelo zgodaj podajo na bele strmine, je treba poskrbeti za njihovo varnost. Večina smučarskih šol in tečajev po Sloveniji nakup primerne opreme postavlja kot pogoj za udeležbo.

Samo za eno sezono

Prvo pravilo kupovanja opreme za otroka je, da se osredotočite na letošnjo sezono in ne razmišljate o tem, da bi mu bile kupljene stvari prav še naslednje leto ali dve. Preveliki smučarski čevlji se nog ne bodo dobro oprijeli, kar poveča nevarnost poškodbe gležnja in otežuje usmerjanje smučk (ali snežne deske). Tudi te morajo biti ustrezno dolge, pa čeprav to pomeni, da jih bo otrok kmalu prerasel.

Otroka bo pri snežnih radostih oviral tudi prevelik kombinezon ali prevelike rokavice, prevelika čelada pa ne ponuja veliko zaščite, saj bo ob padcu (ali še prej) odletela z glave. Čelada mora biti tudi tesno pripeta in se mora prilegati zaščitnim očalom.

Tudi rabljena je dobra

Letos bo zaradi gospodarskih razmer najbrž povpraševanje po rabljeni opremi še večje kot sicer. Otroška je ravno zaradi hitre rasti najmlajših po navadi malo rabljena in v odličnem stanju, zato je nakup opreme iz druge roke zagotovo dobra poteza. Pri nakupu opremo kljub temu dobro preglejte, jo preizkusite in se držite enakih pravil kot pri nakupu nove.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.