Magazin
29 ogledov

Znebite se starega

čistila Shutterstock
Velika noč simbolizira začetek novega življenjskega ciklusa. Čas je, da se znebite starega in odvečnega ter naredite prostor za novo.

V elikonočna tradicija (pre)obložene mize je pogosto pravo nasprotje pravemu pomenu velike noči, ki v sebi nosi predvsem sporočilo prečiščenja in vnovičnega rojstva. To je čas za preporod na vseh ravneh: duhovni, telesni in konec koncev tudi materialni. Odvrzite staro in z odprtimi rokami pozdravite novo.

Odvečna čustvena prtljaga

Da bi naredili prostor za novo, pa se je treba najprej znebiti starega in odvečnega, ki vas samo ovira. To ne velja samo za stare časopise in ponošene majice, ki jih ne oblačite več, a kljub temu zasedajo dragocen prostor v vaši omari. “Pomembno je, da za trenutek pogledate v preteklost in poskušate ugotoviti, zakaj vam prej pri neki nalogi ni uspelo,” pravi psihoterapevtka Veronika Seles. Znebite se občutkov krivde in se naučite živeti z neuspehi, saj napake delamo prav vsi. Pomembno je, da se ne vračate k njim znova in znova, saj tako ne boste mogli narediti koraka naprej. “Zapomnite si, popolnoma človeško je delati napake, največja in resnična napaka pa je, če se iz napake ničesar ne naučite,” poudarja Selesova.

Čisto doma

Pomladno čiščenje stanovanja letos združite z velikonočnim preporodom in podarite svojemu domu novo, svežo podobo. Preden poprimete za krpo, iz stanovanja odnesite kose, ki ste se jih že od nekdaj želeli znebiti, kupe starih revij in odvečne kose pohištva, ki jih lahko podarite. Dovolite stanovanju, da zadiha, prebarvajte stene s svežo barvo in za piko na i v vazo postavite nekaj svežega cvetja. “Prav pomlad je tisti čas, ko se umirjena energija zime jin zamenja z radoživo, življenja polno energijo pomladi jang,” pravi strokovnjakinja za feng šuj Tanja Glažar. Po feng šuju bo prevetreno energijo v stanovanju umirila tudi kakšna svečka. “Prav pomlad je tisti čas, ko se umirjena energija zime jin zamenja z radoživo in življenja polno energijo pomladi jang.

Prečistite prostor z zvokom

Po čiščenju in zračenju stanovanja v feng šuju dodatno uravnovesimo energije v prostoru tudi tako, da prečistimo prostor z zvokom. Uporabimo kovinski zvonček in z njim pozvanjamo v vsakem vogalu prostora. Začnemo na vhodu v stanovanje in tam tudi končamo,” pravi Tanja Glažar, strokovnjakinja za feng šuj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.