Magazin
34 ogledov

Žonglira lahko prav vsak

izlet tedna Gašper Kocjančič
Odpravite se na celodnevne žonglerske bravure ali klovnovske grajske norčije.

Žonglerji smo pravzaprav povsod, vsakdo se lahko nauči žonglirati. Mnogokrat namreč slišimo očitek, da smo nekaj posebnega, da se tega zares ne more naučiti vsakdo, ampak to ni res. Čisto vsak se lahko nauči žongliranja, vprašanje je le, v kolikšnem času bo to komu uspelo,” pove Matjaž Gerčar iz Društva Žongler, ki danes ob 13. uri ob svetovnem dnevu žongliranja prireja Žonglerski dan na Viru pri Domžalah.

Kako se vozi monocikel

Vsi, ki raje kot samokritiko gojite radovednost, se boste lahko čez dan preizkusili na brezplačnih delavnicah žongliranja z žogicami in diabolom (dve polkrogli, spojeni na hrbtni strani, ki ju vihtimo z vrvico), hoje po vrvi ter vožnje z monociklom. Ob 20. uri bo na sporedu 3. državno prvenstvo v žongliranju in predstava, na kateri bo med drugimi nastopil tudi Magic Wladimir, ki velja za slovenskega Davida Copperfielda. Vstopnina na predstavo je štiri evre za odrasle in dva za otroke. Posebna paša za oči pa bo ognjena predstava, ki jo bodo na odprtem uprizorili ob 21.30.

Norčava ohcet na gradu

Če dajete prednost vedremu smehu pred prevzetim čudenjem, vas klovni v sklopu festivala Klovnbuf vabijo na Ljubljanski grad – v njihov prvotni dom, kot sami pravijo. “Domov pa se ne vračamo kot dvorni norčki, ampak kot 'zrcalo vsakdana' tistih, ki danes 'vladajo' gradu in mestu pod njim,” še povedo. Kdo je ulovil poročni šopek, boste izvedeli danes ob 12.30 na Grajski poroki in ohceti, kot ju prireja Klovnbufov laboratorij  smeha. Jutri od 11. ure pa se obeta ves popoldan smeha s klovnovskimi predstavami, cirkuškimi nastopi, delavnicami učenja cirkuških veščin in veliko zaključno cirkuško-klovnovsko predstavo Grajske norčije. Več o programu najdete na spletni strani Zavodbufeto.com.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.