Mundial 2018
1065 ogledov

Ronaldovi trije goli dovolj za točko proti Španiji

Španska in portugalska nogometna reprezentanca sta se v 1. krogu svetovnega prvenstva v Rusiji v Sočiju razšli z neodločenim izidom 3:3 (1:2). Že pred tem je Urugvaj na prvi tekmi skupine B premagal Egipt z 1:0 (0:0).

Tekma v Sočiju je ponudila izjemno privlačno predstavo, tri zadetke zvezdnika Reala Cristiana Ronalda, dva gola soigralca Jana Oblaka pri madridskem Atleticu Diega Coste in na koncu kar nekako pravično delitev plena. Španiji se šok po menjavi selektorja ni poznal, dobršen del tekme so s svojim prepoznavnim slogom imeli nadzor nad igro, a razpoloženi Ronaldo in ne toliko razpoloženi vratar Špancev David De Gea sta Špancem odnesla zmago.

Evropski prvaki Portugalci so tekmo izvrstno začeli. Že v četrti minuti so povedli, ko je Cristiano Ronaldo unovčil najstrožjo kazen, ki jo je prav s prekrškom nad njim zakrivil Nacho.

Ronaldo | Avtor: Epa Epa

Ronaldo je tako postal četrti nogometaš, ki je zadel na štirih SP (2006, 2010, 2014, 2018). Pred njim je to uspelo Miroslavu Kloseju, Peleju in Uweju Seelerju. Postal je tudi prvi, ki je zadel na osmih zaporednih velikih tekmovanjih (SP, EP).

V deseti minuti so prvič nase opozorili Španci, a je David Silva slabo streljal iz ugodnega položaja. V nadaljevanju so imeli Španci niti igre v svojih rokah, pritiskali, na drugi strani pa so Portugalci zapravili dva obetavna protinapada.

V 24. minuti pa so Španci izenačili, ko je po dolgi podaji Sergia Busquetsa Diego Costa dolgo iskal prostor za strel, naposled ga je našel približno 15 metrov od vrat in po tleh izenačil na 1:1.

V 26. minuti je bil blizu zadetka Isco, ko je streljal z roba kazenskega prostora, žoga pa se od prečke ni odbila čez golovo črto. V 35. minuti je bil malce z leve premalo natančen še Andres Iniesta, v 42. minuti pa je še enkrat neuspešno poskusil Isco z desne strani.

Dve minuti pozneje so Portugalci znova povedli, Ronaldo se je na hitro odločil za strel s 17 metrov, David De Gea pa je slabo posredoval, saj mu je žoga spolzela v mrežo.

 | Avtor:

Španci so izid poravnali v 55. minuti, ko je po podaji s prostega strela Davida Silve Busquets z glavo žogo podal pred gol, od koder jo je Costa potisnil v mrežo za 2:2.

Le tri minute pozneje je izjemen zadetek dosegel Nacho, ko jesprožil iz prve s slabih 20 metrov, žoga pa se je od vratnice odbila v gol za 3:2.

V 71. minuti je Costa slabo zadel žogo v ugodnem položaju, sledilo pa je mirnejše nadaljevanje ob španskem nadzoru igre. V 88. minuti pa novo izenačenje. Znova je bil v glavni vlogi Ronaldo, ki je izvrstno izvedel prosti strel z 20 metrov in prek živega zidu zadel za 3:3.

 | Avtor:

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 11:42 16.junij 2018.

    Prenos tekem na RTVS je nacionalna sramota za vsakega poznavalca nogometa. Ob tem,da je Stare s svojimi "fintami" in izrazih ,ki jih nihče ne razume je sinoči komentator (ime???)venomer omenjal Ronalda kot kapetana Španije ! SRAMOTA ,da moramo gledati to .

Sorodne novice