Pod streho > Gradimo & obnavljamo
10443 ogledov

V novi, sodobni kopalnici to ne sme manjkati

kopalnica
1/11
Pinterest
Predstavljamo smernice, ki jim bodo sledili tisti, ki želijo po zadnji modi urejeno sodobno, udobno, kopalnico. Rdeča nit letošnjih zapovedi je črna barva.

Kopalnica že dolgo ni več prostor doma, ki bi bil, kar se tiče zasnove, velikosti in opreme, nekaj postranskega. Biti mora precej več kot le prostor, kje opravimo dnevne higienske potrebe. Snovalci in proizvajalci kopalniške opreme so prepričani, da mora zadovoljiti vse čute in nuditi prijetno izkušnjo prav vsak dan. 

Tako za sodobne kopalnice že nekaj časa velja, da posnemajo dva druga prostora. Nekatere se zgledujejo po dnevnih sobah, to je veljalo predvsem v preteklih letih, saj so v njih prostor našla oblazinjena sedišča, preproge, knjižne police, lestenci in tudi obilno rastlinje. Drug trend pa gre v smeri posnemanja hotelskih kopalnic in spa oziroma wellnes centrov. 

Prenova kopalnice Prenova kopalnice Pod streho Potrebujemo načrt, pet mojstrov in več tisoč evrov

kopalnica | Avtor: Pinterest Pinterest

Letošnji trendi poudarjajo predvsem slednje. Kopalnica kot celota, deluje minimalistično. Linije večine opreme so izrazite, izčiščene, barve umirjene. V kopalnici vlada red, vse kaos je izginil iz njih. 

A vendar niso hladne in neosebne. Nasprotno. V sodobnih kopalnicah ne sme manjkati les ali pa material, ki posnema les. Lesena so lahko tla, saj nove tehnologije obdelave tega naravnega materiala, zagotavljajo njegovo obstojnost tudi v bolj vlažnih prostorih. Leseni pa so lahko tudi kopalniško pohištvo, police, stojalo za sušenje brisač, celo umivalnik. Les v kopalnico vnaša mehkobo in domačnost, ki razbijata strogi minimalizem. 

kopalnica | Avtor: Pinterest Pinterest

Druga letošnja zapoved so barve. Osnova naj bodo nežni, naravni odtenki, bež, svetlo rjava, siva in bela. V teh barvah bodo keramika in druge talne in stenske obloge lahko posnemale strukturo lesa, če se zanj ne odločite. Vendar pa snovalci kopalnic pravijo, da je treba naštete odtenke razbiti, jim dodati piko na i in kopalnici vdihniti nekaj glamurja in drznosti.  

Epoksi v kopalnici prenova Pod streho Kopalnica brez ploščic? To so možne alternative

kopalnica | Avtor: Pinterest Pinterest

Barva, ki v sodobni kopalnici ne sme manjkati, je črna. Nikakor pa v njej ne sme prevladovati, skoznjo se mora vleči kot rdeča oziroma v tem primeru črna nit. Črne naj bodo okvirji ogledal ali obrobe sten prhe. Črne so lahko pipe in ročke za prho, ali pa poličke. Če vam nič od tega ne ustreza, izberite v tej barvi vsaj držala za milo, zobne ščetke toaletni papir in druge drobne detajle. 

Električno talno ogrevanje Električno ogrevanje Pod streho Za kopalnico dobro, za celo hišo pa ne

kopalnica | Avtor: Pinterest Pinterest

Zelo modno je tudi, če se odločite police za kozmetične in higienske izdelke, morda za brisače vgraditi v steno, Narediti niše, te pa obrobiti s črno barvo. Delovale bodo zelo elegantno in urejeno. 

kopalnica | Avtor: Pinterest Pinterest

Eleganca naj zaznamuje tudi prostor za prhanje. Nizke kadi za prhe so že davna preteklost, zdaj pa z ravnih tal, ki so poravnana s tlemi drugod v kopalnici, odhajajo še klasični odtoki. Sodobna rešitev so linijski odtoki, običajno o eni od sten prhe.

V galeriji zgoraj smo zbrali nekaj podob sodobnih kopalnic. Nikar jih ne spreglejte.  

kopalnica Ozelenite dom Pod streho Te rastline bodo dobro uspevale v kopalnici


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice